Shmangni këtë gabim gjatë karikimit të telefonit

Mobile

Shmangni këtë gabim gjatë karikimit të telefonit

Më: 20 maj 2023 Në ora: 08:23
Foto ilustrim

Lënia e karikuesit të telefonit në prizë jo vetëm që rrit faturat e energjisë elektrike, por edhe harxhon energji.

Kompanitë e Meyer, një kompani ngrohjeje, klimatizimi, hidraulike dhe instalime elektrike, paralajmërojnë për tre aspekte negative të lënies së gjatë të karikuesit në prizë.

Rrezik zjarri

Një nga rreziqet më të mëdha të lënies së karikuesit të telefonit në prizë është rreziku i zjarrit. Nëse ngarkuesi juaj nxehet, diçka mund të marrë flakë. Kjo është veçanërisht e rrezikshme nëse e lini karikuesin ndezur gjatë natës, pasi mund të mos jeni afër për të vënë re zjarrin.

Faturat e larta të energjisë elektrike

Një tjetër pengesë për të ndezur karikuesin e telefonit është se mund të rrisë faturat e energjisë elektrike. Edhe kur telefoni nuk është i lidhur me karikuesin, vetë karikuesi ende konsumon energji. Pra, nëse e lini të ndezur gjatë gjithë kohës, mund të shpenzoni shumë para në faturën tuaj të energjisë elektrike.

Ajo harxhon energji

Lënia e karikuesit të telefonit në prizë jo vetëm që rrit faturat e energjisë elektrike, por edhe harxhon energji. Kur e lini karikuesin ndezur, edhe nëse telefoni nuk është i lidhur me të, karikuesi vazhdon të përdorë energjinë nga priza. Kjo do të thotë se e gjithë ajo energji e humbur shkon për ngrohjen e shtëpisë tuaj dhe e bën ajrin edhe më të ndotur.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat