Pse duhet ta përdorni ajrin e kondicionuar në veturë edhe gjatë dimrit?

Ndryshe

Pse duhet ta përdorni ajrin e kondicionuar në veturë edhe gjatë dimrit?

Më: 15 tetor 2021 Në ora: 09:16
Ilustrim

Përveç ftohjes, një nga përfitimet e ajrit të kondicionuar është pastrimi i shpejtë i dritareve.

Sidoqoftë, është e mençur të përdorni kondicionerin herë pas here edhe gjatë motit më të ftohtë.

Kjo sigurisht që do të zgjasë jetën e sistemit, por gjithashtu do të parandalojë formimin e mykut në sipërfaqe.

Gjegjësisht, duke aktivizuar periodikisht kondicionerin, siguroheni që kompresori të lubrifikohet mirë, ashtu si të gjithë elementët e tjerë të vulosjes.

Kini kujdes dhe fikni funksionin e ftohjes disa minuta para përfundimit të vozitjes me ventilim të ndezur. Kjo do të zvogëlojë mundësinë e formimit të kërpudhave.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat