Në spikamë: ekspertja shqiptaro-amerikane e shëndetit publik dhe profesoresha e Univerzitetit Keizer në Fort Myers, Phd.Dr. Teuta Mulliqi Kabashi

Opinione

Në spikamë: ekspertja shqiptaro-amerikane e shëndetit publik dhe profesoresha e Univerzitetit Keizer në Fort Myers, Phd.Dr. Teuta Mulliqi Kabashi

Agim Vuniqi Nga Agim Vuniqi Më 21 qershor 2024 Në ora: 20:59
Phd.Dr. Teuta Mulliqi Kabashi

Naples, FL – Në fushën e sonografisë diagnostikuese, Dr. Teuta Mulliqi Kabashi është profesioniste e dalluar në Naples Community Hospital Inc. , ajo njihet për ekspertizën e gjerë dhe kontributin edukativ, duke praktikuar praktikën klinike dhe edukimin në kujdesin shëndetësor. Ekselenca Klinike dhe Inovacionet: Me një përvojë të gjatë prej mbi 13 vjetësh në Naples Community Hospital Inc., kjo eksperte shqiptaro-amerikane ka kryer një gamë të gjerë ekzaminimesh ultratingujsh, duke përfshirë abdomen, vaskular, OB/GYN, tiroide, skrotum, gjoks, si dhe ekzaminime arteriale të sipërme dhe të poshtme të ekstremëve dhe ekzaminime të ekstremëve jo-vaskulare. Përdorimi i tyre i teknologjive të avancuara të imazhit dhe protokolleve inovative ka rritur shumë precizionin diagnostik, veçanërisht në raste të ndërlikuara, duke çuar në përmirësimin e rezultateve dhe të kënaqësisë së pacientëve.

Drejtimi i Dr. Kabashit në përmirësimin e teknikave të imazhit ka forcuar reputacionin e institucionit si një qendër e shquar në diagnozën e kujdesit shëndetësor.

Përtej rolit të saj klinik, ndikimi i saj shtrihet në mënyrë të theksuar në zhvillimin Akademik të studentëve. Profesoresha Phd. Dr. Teuta Mulliqi Kabashi ka luajtur një rol kyç në edukimin e studentëve si profesor i përkushtuar në Universitetin Keiser, ku ka luajtur një rol kyç në përcaktimin e kurrikulës dhe ofrimin e mësimit të specializuar në kurset OB/GYN dhe Vaskular në programin e Sonografisë Diagnostikuese.

Nisma e saj edukative është projektuar jo vetëm për të përhapur aftësitë teknike, por edhe për të vendosur njohuritë e thella mbi parimet anatomike dhe patofiziologjike lidhur me strukturat cerebrovaskulare dhe vaskulare të periferisë.

Përqasja pedagogjike e Dr. Teuta Mulliqi Kabashit si eksperte e dalluar integroi njohuritë e saj në ligjëratat tradicionale në klasë si edhe metodologjitë e fundit të mësimit në linjë për të optimizuar angazhimin dhe ruajtjen e njohurive të studentëve.

Kontributi saj është spikatur në zhvillimin profesional gjatë kohës së saj në Institutin PS Imaging dhe në Southern Technical College. Dr. Mulliqi Kabashi, thelloi ndikimin e saj edukativ duke ofruar ligjëratë të plota mbi strukturat vaskulare, teknikat e skanimit dhe protokollet klinike. Mentorimi i saj shtrihej përtej instruksionit në klasë, duke përfshirë sesione trajnimi praktik dhe vlerësime individuale të studentëve për të kultivuar njohuritë në sonografi diagnostikuese.

Udhëtimi i saj akademik është i theksuar si PhD. Dr. i Shkencave të Shëndetit publik e pajisur me eksperizë profesionale dhe akademike të Shëndetit publik nga Universiteti Nova Southeastern, i filluar nga një Diplomë e Asociuar në Sonografi Diagnostike nga Lansing Community College. Këto kualifikime jo vetëm që vërtetojnë aftësitë e saj akademike, por gjithashtu shërbejnë si një bazë solide për rolin e saj të dyfishtë në praktikën klinike dhe edukimin publik shendetësor.

Përmes përkushtimit të saj të vazhdueshëm në avancimin e sonografisë diagnostikuese dhe rritjen e profesionistëve të ardhshëm të shëndetit, kjo eksperte ka vendosur një trashëgimi të qëndrueshme të shkëlqimit në Naples dhe më gjerë. Përpjekjet e saj në bashkërendimin e ekspertizës klinike, udhëzimin edukativ dhe angazhimin në zhvillimin profesional vazhdojnë të frymëzojnë një brez të ri praktikantësh të shquar në fushën e imazhit mjekësor. Kontributi i saj përfaqëson një përpjekje të thellë në avancimin e kujdesit shëndetësor përmes edukimit, inovacionit dhe shkëlqimit klinik, duke vendosur një standard të shquar edhe në praktikën dhe edukimin e sonografisë.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat