Bashkia e Shkupit shpall thirrje të re publike për transportuesit privatë

Shkupi

Bashkia e Shkupit shpall thirrje të re publike për transportuesit privatë

Më: 6 mars 2023 Në ora: 13:40
Foto ilustrim

Bashkia e Shkupit sot shpalli thirrje të re publike për transportuesit privatë në transportin publik. Thirrja publike përmban të njëjtat kushte aplikimi si në dy thirrjet e mëparshme publike.

Thirrja u përgatit me pjesëmarrjen e trupit të ri koordinues të transportuesve, përfaqësuesit e të cilit theksuan se duan të kryejnë aktivitetin me ndershmëri, përgjegjësi dhe transparencë dhe të respektojnë kontratën për kryerjen e transportit publik.

“Arsyet për bllokadat kanë qenë, një pjesë personale ndërsa një pjesë motive politike. Ne siç kemi thënë disa herë, dhe kjo është…nuk dua të hy në manipulimet që u plasuan në publik, është që atje ka kërkesa të arkëtueshme. Kjo do të thotë kur keni të nënshkruar marrëveshje, për atë marrëveshje fitoni avans të faturave, që janë detyrime të papaguara”.

“E gjithë ajo që është kërkesë e arkëtueshme nga marrëveshja e re dhe nga ajo që ishte nga marrëveshja e kaluar me transportuesit privatë, me NQP-në, është gjetur mënyrë e përbashkët, vazhdojnë tutje dhe këto detyrime do të paguhen me radhë, siç ka qenë në 30 vjetët e fundit”, tha mes tjerash Arsovska.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat