Zëvendës ambasadori i SHBA-ve në Shkup: Korrupsioni është si një eskavator që shkatërron gjithçka

Shkupi

Zëvendës ambasadori i SHBA-ve në Shkup: Korrupsioni është si një eskavator që shkatërron gjithçka

Më: 20 shtator 2023 Në ora: 17:50
Erik Mejer

Përfaqësuesit e 36 ndërmarrjeve publike nga Shkupi, Pellagonia dhe Pollogu sot në Shkup nënshkruan Deklaratën për praktika antikorruptuese dhe politika në ndërmarrjet publike.

Bëhet fjalë për një projekt të realizuar në suaza të projektit “Inkurajimi i një mjedisi të mundësuar për paraqitje të korrupsionit në ndërmarrjet publike”, të realizuar me mbështetje financiare nga Ambasada e SHBA-ve.

Erik Mejer, zëvendësshefi i misionit të Ambasadës së SHBA-në në Shkup, në fjalim para nënshkruesve të Deklaratës theksoi se janë të gabuara tendencat që për korrupsionin të flitet si për ndonjë infeksion ose sëmundje.

“Mund të jesh pak i sëmurë, por jo pak i korruptuar. Kur përshkruajmë dëmin e shkaktuar në shoqëri nga korrupsioni, flasim për dëmtimin e institucioneve dhe ngadalësimin e progresit. Jo. Korrupsioni është si një eskavator që shkatërron gjithçka që i qëndron në rrugë. Edhe kur ekziston në mjedise të vogla, ajo minon themelet e shoqërisë në tërësi”, tha ai.

Majer theksoi se u takon qytetarëve të Maqedonisë së Veriut që të merren vetë me korrupsionin, në çdo nivel, nga politikanët, përmes administratës publike e deri te biznesmenët dhe së fundi mes tyre.

Duke parë nëpër gishta apo duke e kthyer kokën në aktivitetet më të vogla korruptuese, qytetarët e Maqedonisë së Veriut rrezikojnë të sabotojnë të ardhmen e vendit të tyre dhe brezave të ardhshëm.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat