Ministri Murati, pjesë e Seancës Plenare të Bordit të Guvernatorëve të BERZH

Ekonomi

Ministri Murati, pjesë e Seancës Plenare të Bordit të Guvernatorëve të BERZH

Më: 16 maj 2024 Në ora: 13:19
Hekuran Murati

Në kuadër të takimeve të 33-ta vjetore të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) që po zhvillohen në Yerevan të Armenisë, sot u mbajt Seanca Plenare e Bordit të Guvernatorëve të BERZH.

Në këtë seancë po merr pjesë edhe Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, z. Hekuran Murati krahas përfaqësuesve tjerë të shteteve anëtare të këtij institucioni.Gjatë diskutimit, Ministri vuri në dukje performancën e mirë të ekonomisë së Kosovës, duke nënvizuar përpjekjet e vazhdueshme të Qeverisë për të qenë të vëmendshëm ndaj zhvillimeve globale dhe për të mbështetur në mënyrë aktive qytetarët dhe bizneset në tejkalimin e sfidave me të cilat u ballafaquan.

Megjithatë, marrë parasysh ndikimin mbi-proporcional që rritja e normave të interesit ka në ekonomitë në zhvillim, Ministri Murati theksoi rëndësinë e nevojës për rritje të mbështetjes për sektorin privat nga ana e BERZH-it në mënyrë që të mos ketë mungesë të likuiditetit në treg.

Ministri Murati nënvizoi rëndësinë e bashkëpunimit me institucione si BERZH, që luajnë një rol kyç në promovimin e zhvillimit ekonomik dhe qëndrueshmërisë në rajon. Ai ripërsëriti përkushtimin e Kosovës për të punuar ngushtë me BERZH dhe për të thelluar bashkëpunimin në projekte që do të kontribuojnë në zhvillimin dhe stabilitetin ekonomik të vendit.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat