Nxënësve në Berlin u mundësohet përsëritja e vitit

Evropë

Nxënësve në Berlin u mundësohet përsëritja e vitit

Më: 26 shkurt 2021 Në ora: 15:37
Foto ilustrim

Nxënësve në Berlin të Gjermanisë do t’u ofrohet mundësia për ta përsëritur vitin shkollor për shkak të pengesave që kanë pasur si pasojë e pandemisë vitin e kaluar dhe këtë vit.

Deputetët që e përfaqësojnë rajonin e Berlinit me vota e përkrahën ndryshimin e ligjit për t’ua mundësuar nxënësve aplikimin për përsëritjen e një viti shkollor, shkruan The Guardian.

Deri më tani, për këtë gjë nuk kanë mundur të vendosin nxënësit apo prindërit e tyre. Shpesh, kjo mundësi është përshkruar si pasqyrë negative e performancës së një nxënësi, duke bartur me vete edhe një dozë stigmatizimi.

Rregulla e re do të vlejë për fëmijët nga klasa e parë deri në të dhjetën apo për fëmijët e moshës 6 deri në 16-vjeçare.

Prindërit që duan që fëmija i tyre ta përsërisë vitin e shkollor duhet të dërgojnë një aplikacion me shkrim te udhëheqësit e shkollës dhe më pas duhet të zhvillojnë takim me një përfaqësues të shkollës për të vendosur se çfarë është më së miri për nxënësin/en.

Sidoqoftë, duket se jo të gjithë janë të kënaqur me këtë vendim. Një grup i udhëheqësve të shkollave e kundërshtoi mundësinë që nxënësit ta përsërisin vitin, duke thënë se ekziston frika për “katastrofë të organizimit”, përfshirë klasat me shumë nxënës, mungesë të mësimdhënësve dhe hapësirës.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat