Akademia Bullgare e Forcave Ajrore synon të bëhet Qendër Edukative e Aviacionit

Evropë

Akademia Bullgare e Forcave Ajrore synon të bëhet Qendër Edukative e Aviacionit

Më: 27 mars 2023 Në ora: 16:57
Foto Ilustrim

Në Akademinë e Forcave Ajrore Bullgare “Georgi Benkovski” të hënën nisi Java e Parë Ndërkombëtare Kadet-Studentë. Pjesëmarrës në forum janë kadetë dhe studentë nga shkollat dhe akademitë ushtarake në Rumani, Greqi, Çeki, Poloni, Spanjë, Portugali dhe Shtetet e Bashkuara.

Ngjarja do zgjasë deri më 1 prill. Organizuar nga Akademia, forumi synon të ndihmojë në përmirësimin e bashkëpunimit midis institucioneve arsimore ushtarake të vendeve pjesëmarrëse, të rrisë shkëmbimin e kadetëve, studentëve dhe pedagogëve, dhe të krijojë një bazë të favorshme për projektet e ardhshme të përbashkëta në programe dhe kërkime të ndryshme në mbrojtje dhe aviacion.

Në hapjen e forumit, zëvendësministrja e Mbrojtjes Teodora Genchovska tha se si pasuese dhe bartëse e entuziazmit dhe trashëgimisë së pionierëve në aviacionin ushtarak, Akademia Bullgare e Forcave Ajrore “Georgi Benkovski”, e cila u rihap tre vjet më parë, synon të bëhet një qendër prestigjioze për edukimin kompleks të aviacionit që përgatit ekuipazhin e fluturimit dhe teknik të kualifikuar, si dhe specialistë në trafikun ajror jo vetëm për nevojat e mbrojtjes, por edhe për të gjithë sektorin e sigurisë, aviacionin civil, industrinë e aviacionit dhe bizneset.

Sipas saj, realizimi i këtyre synimeve kërkon modernizim rrënjësor të bazës shkollore dhe certifikim të plotë profesional të arsimit që plotëson standardet kombëtare, evropiane dhe ndërkombëtare. Një element i rëndësishëm i kësaj politike ambicioze të Akademisë është bashkëpunimi aktiv ndërkombëtar dhe hapja e saj në tregun rajonal të arsimit, tha Genchovska.

Bullgaria është një nga djepet e aviacionit ushtarak dhe ka lënë gjurmë të qëndrueshme në historinë botërore të aviacionit dhe forcave ajrore, tha gjithashtu zëvendësministrja e Mbrojtjes.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat