Xhamia e madhe - Bota Sot
E martë, 18 qershor 2019
  • Xhamia e madhe

    Xhamia e Mbretit është një monument i trashëgimisë kulturore në Prishtinë. Ndodhet në rrugën “Nazim Gafurri”, oborri i saj është në formë trekëndëshi dhe kufizohet me tri rrugë, dy rrugët anësorë qojnë drejt tregut të gjelbër, ndërsa rruga në anën e kiblës në anë djathit shkon (qonë) drejt qendrës së tashmë të qytetit, ndërsa në anën e majtë drejt parkut “Gërmia”. Fotografia është realizuar nga fotografi Bujar Gashi. /BS