Infeksionet vaginale

Këshilla mjekësore

Infeksionet vaginale

Më: 15 maj 2022 Në ora: 16:51
Ilustrim

Një infeksion vaginal është një infeksion i vaginës dhe ka simptoma të ngjashme me një IST. Nuk është një IST. Ju shpesh nuk merrni infeksion nga seksi.

Infeksioni është shkaktuar nga një kërpudhë (kandida) ose nga baktere (vaginoza bakteriale).

Ju mund të parandaloni shumicën e infeksioneve vaginale nëse ju kujdeseni për vaginën tuaj. Antibiotikët dhe stresi mund të shkaktojë gjithashtu infeksione vaginale. Merrni antibiotikë vetëm kur ju jepen me recetë nga një mjek.

Ju mund të keni një infeksion vaginal nëse ju keni një ose më shumë të simptomave të mëposhtme:

rrjedhje vaginale që është ndryshe nga zakonisht:

rrjedhje lëngu me erë të keqe;

shumë rrjedhje që ngjan me ujin ose e bardhë dhe e thërrmueshme;

dhimbje gjatë marrëdhënies seksuale;

acarim, kruajtje ose skuqje të vaginës dhe zonës rreth saj;

dhimbje kur urinoni;

ënjtje të buzëve gjinore.

Nëse mendoni se keni një infeksion vaginal, flisni për këtë me mjekun tuaj të përgjithshëm. Një infeksion vaginal mund të trajtohet lehtësisht. Mjeku do t'ju japë një recetë për një ilaç ose krem.

Pyesni mjekun tuaj të përgjithshëm nëse nevojitet të testohet dhe të trajtohet edhe partneri juaj.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat