Me këtë ushtrim ditor prej 4 minutash do të shihni rezultate në më pak se një muaj

Këshilla mjekësore

Me këtë ushtrim ditor prej 4 minutash do të shihni rezultate në më pak se një muaj

Më: 6 prill 2024 Në ora: 11:05

Pas shtatzënisë, shtimit në peshë ose thjesht për të rifituar një peshë të shëndetshme dhe për shqetësime estetike, është e nevojshme të rishikoni dietën tuaj por edhe aktivitetin fizik. Në të vërtetë, duke u dhënë pas ushtrimeve ose një sporti, të gjitha të shoqëruara me një dietë të shëndetshme dhe të ekuilibruar, ju lejon të gjeni një trup harmonik.

Megjithatë, në varësi të pjesës së trupit tonë që duam të përmirësojmë, duhet të merren parasysh disa ushtrime specifike. Pra, për të fituar rezistencë, përmirësoni qëndrimin tuaj, punoni të gjithë trupin dhe në veçanti, për një bark të sheshtë, zbuloni dërrasën e barkut.

Bark i sheshtë

Ideja konsiston në vendosjen e vetes në parakrahë dhe ngritjen e të gjithë trupit, duke hapur pak këmbët. Pozicioni juaj duhet të mbahet në këmbë ndërsa shtrëngoni muskujt dhe barkun. Në mënyrë që ta kryeni këtë ushtrim në mënyrë korrekte, sigurohuni që të mbani qafën dhe shtyllën kurrizore drejt ndërsa shikoni një pikë fikse në dysheme, në mënyrë që koka juaj të jetë gjithashtu në një linjë me shpinën. Më pas këshillohet të ruani pozicionin për një kohë të caktuar dhe sipas një programi ushtrimesh. Një nga programet më të njohura është sfida e barkut dërrasë.

Pra, për të përballuar sfidën dhe për të pasur një bark të sheshtë dhe një trup muskuloz, ja programi që duhet ndjekur, ditë pas dite dhe që zgjat më pak se një muaj!

Dita 1: 20 sekonda

Dita 2: 20 sekonda

Dita 3: 30 sekonda

Dita 4: 30 sekonda

Dita 5: 40 sekonda

Dita 6: Pushim

Dita 7: 45 sekonda

Dita 8: 45 sekonda

Dita 9: 60 sekonda

Dita 10: 60 sekonda

Dita 11: 60 sekonda

Dita 12: 90 sekonda

Dita 13: Pushim

Dita 14: 90 sekonda

Dita 15: 90 sekonda

Dita 16: 120 sekonda

Dita 17: 120 sekonda

Dita 18: 150 sekonda

Dita 19: Pushim

Dita 20: 150 sekonda

Dita 21: 150 sekonda

Dita 22: 180 sekonda

Dita 23: 180 sekonda

Dita 24: 210 sekonda

Dita 25: Pushim

Dita 26: 210 sekonda

Dita 27: 240 sekonda

Dita 28: Sa më gjatë!

Vini re se pas çdo seance, mund të zbatoni këshillat e mëposhtme për t’u rikuperuar më shpejt.

Hidratohuni siç duhet

Për të shmangur dhimbjen e muskujve dhe për të rikuperuar më mirë pas sportit, këshillohet që të hidratoni pas përpjekjeve fizike. Sigurohuni që të hidratoni veten siç duhet pas çdo ushtrimi për të shmangur dhimbjen, por edhe dehidratimin.

Bëni një dush të nxehtë

Për të relaksuar muskujt pas aktivitetit fizik, bëni një dush të nxehtë. Përveç kësaj, ndihmon në eliminimin e mëtejshëm të toksinave që do t’i keni eliminuar gjatë stërvitjes.

Rifitoni forcën

Pas ushtrimit të një aktiviteti fizik, ju mund të rifitoni forcën, por në mënyrë të arsyetuar. Shmangni proteinat dhe ushqimet e pasura me yndyrë, sheqer dhe kripë. Në vend të kësaj, vini bast për smoothie ose fruta.

Shtrihu

Për të reduktuar dhimbjen pas stërvitjes, bëni disa shtrirje. Për shembull, mund ta vendosni veten në pozicionin e maces pas një ushtrimi me dërrasë barku. Ngrihuni në të katër këmbët dhe më pas rrethoni pjesën e sipërme të shpinës për të shtrirë shpinën dhe legenin tuaj.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat