7 hapa për të arritur suksesin në biznes dhe jetë

Life style

7 hapa për të arritur suksesin në biznes dhe jetë

Më: 19 dhjetor 2020 Në ora: 09:08
Ilustrim

Pjesa më e madhe e sipërmarrësve janë ekzekutues të zot, por duhet ta themi, performanca nuk mjafton. 

Edhe konkurrentët janë po aq të aftë. Dhe në të shumtën e rasteve kanë më shumë burime në dispozicion. Për të ecur përpara ne duhet të jemi ekzekutuesit kryesorë.

Më poshtë janë shtatë hapa se si t’ia dilni mbanë:

Dëshira. Dëshirë do të thotë të jesh i vëmendshëm dhe këmbëngulës në të bërit e diçkaje, të kesh vendosmëri në mënyrë të vazhdueshme, të bësh përpjekje konstante, të jesh i palodhur, aktiv, të kesh shpejtësi, zell dhe të jesh i përpiktë.

Bindja. Bindje do të thotë të jesh absolutisht i sigurt, të kesh besim dhe të mos kesh asnjë dyshim. E kundërta e bindjes është mosbesimi, dyshimi, skepticizmi, pasiguria, frika.

Guximi. Guxim do të thotë të jesh i patrembur, të mos kesh frikë, veçanërisht në beteja dhe situata të rrezikshme. Marrja në sy e vështirësive.

Dijet. Njohuri do të thotë të kesh informacion se si funksionojnë gjërat, veçanërisht informacione të fituara nëpërmjet vëzhgimit, identifikimit, përshkrimit, hetimit, përvojës dhe shpjegimit. 

Vetëdisiplina. Vetëdisiplinim do të thotë të korrigjosh apo rregullosh veten për hir të përmirësimit. 

Durimi. Durimi është aftësia pwr tw refuzuar të heqësh dorë. Bindja juaj për të realizuar atë që keni vendosur të bëni do të vihet në provë nëpërmjet zjarrit. Kur ato ditë të vështira vijnë, kur pengesat t’ju dalin para në rrugëtimin tuaj drejt suksesit,  aty durimi do të vihet në provë.

Dashuria dhe vullneti i mirë. Pa dashuri dhe vullnet të mirë ju kurrë nuk do të arrini suksesin. Dashuria dhe vullneti i mirë, respekti dhe mirësjellja nuk kushtojnë asgjë. 

Ky është investimi më i mirë që mund të bëni, i cili ka përfitime të mëdha.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat