Pesë mënyra për të ruajtur qetësinë në një situatë të vështirë

Life style

Pesë mënyra për të ruajtur qetësinë në një situatë të vështirë

Më: 21 janar 2021 Në ora: 16:20
Ilustrim

Këtu janë pesë mënyra se si mund të qëndrojmë të qetë gjatë çdo situate të tensionuar ose të vështirë, duke e zgjidhur atë në një mënyrë që do të jetë e pranueshme për të gjithë.

Këto ide do të kërkojnë një nivel të caktuar të vetë-disiplinës, që të mos bësh të kundërtën dhe të reagosh në një mënyrë që vetëm mund ta përkeqësojë situatën

Rezistojini tundimit për të bërë gjënë e parë që ju vjen ndërmend. 

Mënyra për ta bërë këtë është të ndalosh dhe të marrësh frymë thellë. 

Mbyllja e syve për disa momente mund të ndihmojë gjithashtu sepse po i japim vetes disa momente për të menduar se si të përgjigjemi. 

Ajo që shpesh e përkeqëson një situatë është kur ata që përfshihen mendojnë se nuk po dëgjohen, kështu që ata ngrenë zërin, përdorin gjuhë të pahijshme ose shfaqin sjellje agresive.

Jini të gatshëm të largoheni nga situata përkohësisht. 

Nëse një person nuk është në një shoqëri ??të mirë dhe nuk është i gatshëm të dëgjojë, mënyra më e mirë për të mbyllur situatën është të thuash: “Unë nuk jam i gatshëm të flas me ty tani sepse je qartë i mërzitur. Unë do të flas me ju kur të jeni më mirë. ”

 Nëse nuk i shtojmë karburant situatës, do të jetë shumë më lehtë ta zgjidhim atë pa shkaktuar ndonjë zemërim të mëtejshëm.

Sqaroni rezultatin tuaj. 

Të jesh në gjendje të shohësh situatën nga këndvështrimi i gjithsecilit është jetike sepse kjo do të sigurojë pasqyrë për atë që nuk është i qartë.

 Një pyetje e thjeshtë që duhet bërë është: "Çfarë do të dëshironit nga kjo situatë që do të jetë e dobishme për ju dhe të gjithë të interesuarit?"

Merrni përgjegjësinë për situatën. 

Nëse gjendemi në një situatë të vështirë, ne kemi kontribuar në një farë mënyre.

 Nëse nuk marrim përgjegjësi, atëherë po pranojmë se nuk kemi fuqinë ose aftësinë për të bërë asgjë në lidhje me të. 

Marrja e përgjegjësisë është shpesh hapi i parë drejt përmirësimit të situatës.

Zgjidhni të qëndroni të pranishëm gjatë gjithë situatës.

Gjëja më e mirë që mund të bëjmë është të jemi sa më të pranishëm në të gjithë situatën. 

Duke pranuar që të gjithë po bëjnë më të mirën e tyre me vetëdijen, njohuritë, aftësitë ose burimet që kanë në dispozicion shpesh mund të na ndihmojnë të shohim situatën ndryshe. 

Ndonjëherë, mund të ndihmojë në lehtësimin e tensionit në një situatë të vështirë duke bërë një shaka apo edhe duke qeshur me veten tuaj dhe me situatën në të cilën ndodheni.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat