10 gjërat për të cilat njerëzit pendohen kur janë të moshuar

Life style

10 gjërat për të cilat njerëzit pendohen kur janë të moshuar

Më: 22 prill 2021 Në ora: 09:22
Foto ilustrim

Ndërsa disa njerëz shikojnë me kënaqësi jetën e tyre. Disa kthehen me keqardhje. Keqardhje për atë që nuk arritën të bënin dhe atë që bënë gabim. Ka disa gjëra të zakonshme për të cilat njerëzit zakonisht pendohen.

Dhjetë prej tyre janë:

Mos mësimi i disa aftësive që mund të kishin përmirësuar jetën e tyre

Suksesi juaj në jetë është në përpjesëtim të drejtë me vlerën që ju krijoni dhe u shtoni njerëzve. Dhe një nga mënyrat për të krijuar dhe shtuar vlera për të tjerët është duke mësuar dhe përsosur aftësitë jetësore që janë të dobishme për njerëzit. Njerëzit pendohen që nuk ndërmarrin hapa për të përmirësuar jetën e tyre duke përmirësuar vlerën e tyre përmes aftësive të të mësuarit.

Mos mësimi i menaxhimit financiar

Njerëzit zakonisht pendohen që nuk kanë bërë zgjedhje më të mençura financiare kur ishin më të rinj si kursimi, investimi dhe planifikimi për pension. Njerëzit e moshuar që po punojnë sepse duhet dhe jo sepse duan, pendohen shumë për këtë.

Mosmarrja rreziqe

Asgjë e shkëlqyer nuk vjen nga të ulurit në zonën e rehatisë. Njerëzit pendohen që nuk kanë ndërmarrë rreziqe që mund të kishin pasuruar jetën e tyre.

Mosshkrimi i një libri

Shumë njerëz pendohen që nuk i kanë hedhur mendimet e tyre në letër. Ata mund të kishin shkruar një bestseller ose jo. Por të paktën, ata do të ishin të kursyer nga keqardhja që nuk kanë shkruar librin e tyre. Një libër është një trashëgimi. Kur të jeni zhdukur, libri juaj mbetet.

Mos marrja si më seriozisht

Njerëzit pendohen që kanë jetuar ndonjëherë pa mend dhe pa mend. Ju nuk mund të bëni një jetë të pakujdesshme dhe të prisni të keni një jetë të shkëlqyeshme.

Duke e marrë jetën shumë seriozisht dhe duke mos u argëtuar

Ndërsa ju duhet ta merrni jetën tuaj seriozisht, ju gjithashtu duhet të lini hapësirë për pak argëtim. Ju nuk do të jeni përgjithmonë të rinj. Krijoni kujtime të lumtura që do të jetojnë me ju përgjithmonë.

Të mos falësh dikë derisa të vdesë

Unë mund të lidhem me këtë kaq mirë. Kam humbur një mike të dashur vitin e kaluar. Ajo ishte aq e dashur për mua saqë ende nuk mund ta kapërcej lajmin e vdekjes së saj. Nuk mendoj se do ta bëj ndonjëherë. Por një gjë për të cilën jam mirënjohëse është se nuk jam penduar në lidhje me marrëdhënien time me të. Kjo pasi, disa muaj para vdekjes së saj, kemi pasur një grindje të vogël dhe nuk isha e lumtur me të. Mendova se ajo do ta kuptonte sa e tensionuar ishte bërë marrëdhënia jonë dhe do të pyeste për këtë, por ajo nuk e bëri.

Ajo ishte një person që nuk mund ta kalonte një ditë pa folur me mua. Ne ishim aq intime. Meqenëse ajo ishte e dashur për mua dhe unë e vlerësoja shumë miqësinë tonë, unë u afrova me të dhe i thashë atë që bëri keq dhe që më bezdisi. Ajo dha një përgjigje që zbuloi vlerën që ajo i dha marrëdhënies sonë. Unë kurrë nuk pushova ta dua atë ose të kujdesesha për të edhe pse miqësia jonë ishte shkatërruar.

Tani që ajo ka vdekur, unë mendoj për të virtualisht çdo ditë. Unë e dëgjoj zërin e saj në kokën time, e rijetoj të qeshurën e saj të fortë, kujtoj fjalët e saj inkurajuese. Ajo më ndihmoi në karrierën time të shkrimit. Nuk mund të mos imagjinoj me sa faj dhe pendim do të isha ballafaquar tani në përpjekje për të shpëtuar marrëdhënien tonë. Jeta është e gjatë dhe e shkurtër në të njëjtën kohë. Askush nuk del i gjallë nga këtu. Merruni me njerëzit në një mënyrë të tillë që kur të jenë zhdukur, të mos pendoheni që nuk i keni falur.

Të heqësh dorë nga diçka shumë shpejt

Zakonisht njerëzit duhet të bëjnë më shumë përpjekje para se të heqin dorë nga diçka p.sh. shkollë, karrierë, marrëdhënie ose dikush. Para se të hiqni dorë nga diçka ose dikush, sigurohuni që keni bërë më të mirën tuaj dhe nuk do të pendoheni kurrë që të hiqni dorë.

Shkatërrimi i një miqësie / marrëdhënie potencialisht të madhe

Njerëzit zakonisht pendohen që prishën atë që mund të ketë qenë një marrëdhënie ose miqësi e shkëlqyeshme ose që i kanë marrë njerëzit si të mirëqenë ose kanë qenë egoistë. Nëse nuk doni të jetoni me keqardhje, mos i merrni njerëzit si të mirëqenë dhe mos lejoni që egoja të pengojë marrëdhënien tuaj.

Moskërkimi i këshillës para se të merrni një vendim të rëndësishëm

Në morinë e këshillave, ka mençuri. Kam dëgjuar disa gra të më thonë: “Do të doja të të kisha njohur para se të martohesha. Nuk do të kisha bërë disa gabime që kam bërë”. Kjo zakonisht më trishton dhe në të njëjtën kohë më motivon të vazhdoj të shkruaj, duke ditur që artikulli ose libri (librat) tim mund të jenë një përgjigje për pyetjen e dikujt.

Shpresoj të mësoni nga ky artikull dhe të mos pendoheni për asgjë (madhore). Dhe nëse ka ndonjë gjë për të cilën pendoheni që keni bërë ose nuk keni bërë në të kaluarën, lëreni të shkojë. Faleni veten.

Kapja pas gabimeve të së kaluarës nuk do të ndryshojë asgjë, por ju dëmton dhe ndërhyn në lumturinë tuaj të tanishme. Mësoni dhe vazhdoni përpara.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat