Prindërimi pozitiv për të korrigjuar sjelljen e gabuar te fëmijët e vegjël

Life style

Prindërimi pozitiv për të korrigjuar sjelljen e gabuar te fëmijët e vegjël

Më: 23 maj 2022 Në ora: 06:47
Ilustrim

Disiplina pozitive synon posaçërisht të angazhojë fëmijët në një mënyrë të respektueshme dhe inkurajon prindërit të kujtojnë se fëmijët janë të aftë të përmirësohen pavarësisht sjelljes së keqe. Fëmijët e vegjël shpesh janë kuriozë dhe shumë të interesuar për të shtyrë kufijtë.

Lidhja me fëmijën tuaj përpara se të bëni ndonjë korrigjim është një mënyrë e sigurt për të përmirësuar sjelljen. Ne nuk mund të ndikojmë tek fëmijët në një mënyrë pozitive derisa të krijojmë një lidhje me ta.

Sa herë që fëmija juaj tejkalon një kufi, shkel një rregull ose një shishe shampo, para se të korrigjoni sjelljen, së pari përpiquni të ngadalësoni. Krijoni një moment të qëllimshëm të lidhjes. Një kohë kur mund t’i sillni me siguri fëmijës suaj siguri dhe mirëkuptim.

Hyni në botën e fëmijës suaj. Shikoni përtej rrëmujës së keq dhe shikoni të mësuarit dhe zbulimet që ndodhin. Kujtojini që ju jeni aleati i tij, se ju jeni në anën e tyre. Edhe kur thoni jo ose ankoheni për sjelljen e tyre.

Sigurisht, nuk është gjithmonë e lehtë të qëndrosh i qetë dhe të pretendosh se i gjithë ushqimi i derdhur në dysheme nuk ka rëndësi. Çështja është që fëmija juaj me të vërtetë ka nevojë për udhëzimin tuaj të sigurt dhe të qetë kur ai bën gabime. Pasja e pritjeve reale për sjelljet e fëmijërisë mund t'ju ndihmojë të merrni vendime disiplinore pozitive dhe të lidhura.

Këto ndërveprime të hershme janë të rëndësishme sepse mënyra se si zgjidhni të disiplinoni formon fëmijën tuaj. Kohët kur kërkohet disiplina janë në të vërtetë disa nga kohët më të rëndësishme në prindër. kohë kur kemi mundësinë t'i formojmë fëmijët tanë më fort.

Shkimi në internet para se të bëni korrigjimet i ndihmon fëmijët të besojnë tek ju. Ju ndihmon të shihni vërtet fëmijën tuaj. Shihni me të vërtetë fëmijën tuaj, në atë moment dhe atë për të cilën ata kanë nevojë. Lidhja ju lejon të krijoni një moment domethënës për të dëgjuar, vërtetuar dhe pranuar fëmijën tuaj. Ndiqni këto këshilla për ta marrë atë:

Qetësoni pritjet ose frikën tuaj (mos harroni se fëmija juaj është i papërsosur si ju)

Shikoni gjërat nga këndvështrimi i fëmijës tuaj

Dëgjoni atë që ai ka për të thënë për ju

Përqendrohuni në zgjidhjet dhe mundësitë

Përdorni një prekje të butë fizike për t'u lidhur

Flisni me mirësi dhe qartësi

Mbani kontaktin me sy dhe zbrisni nivelin e fëmijës tuaj

Gjithmonë ofroni korrigjime nga respekti

Disiplina që vjen nga një vend dashurie dhe kujdesi që mëson. Kur lidheni për herë të parë, ju i flisni zemrës dhe mendjes së fëmijës tuaj në të njëjtën kohë. Kjo është e fuqishme. Kjo është disiplinë. Kjo është mënyra e sigurt për një sjellje më të mirë.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat