Ja se cilët janë tiparet e personalitetit që parashikojnë një martesë të gjatë dhe të lumtur

Life style

Ja se cilët janë tiparet e personalitetit që parashikojnë një martesë të gjatë dhe të lumtur

Më: 31 janar 2023 Në ora: 16:21
Foto ilustrim

Sipas një studimi, gratë introverte janë të kënaqura me martesat e tyre që zgjasin për një kohë të gjatë.

Introvertët zakonisht preferojnë shoqërinë e tyre dhe mund të shihen nga të tjerët si të rezervuar – megjithëse nuk është njësoj si ndrojtja.

Në mënyrë të ngjashme, gratë që janë të ndërgjegjshme janë gjithashtu më të kënaqura me jetën e tyre pas martesës. Njerëzit që janë të ndërgjegjshëm janë më të kujdesshëm, efikas dhe të vetëdisiplinuar – dhe ata synojnë arritjen.

Autorët e studimit shkruajnë se:

“Një rezultat i tillë mund të shpjegohet me tendencën që individët e ndërgjegjshëm t’u kushtojnë më shumë vlerë qëllimeve të marrëdhënies dhe për këtë arsye individët e ndërgjegjshëm mund të përpiqen më shumë për të siguruar sukses. Ky rezultat është në përputhje me individët e ndërgjegjshëm që janë më të kënaqur me marrëdhëniet e tyre.”

Në të kundërt, burrat ekstravertë fitojnë më shumë nga të qenit të martuar për sa i përket kënaqësisë nga jeta, ndërsa burrat introvertë fitojnë më pak.

Përfundimet vijnë nga një studim i 2015 gjermanëve të cilët u ndoqën gjatë tetë viteve. Gjatë kësaj kohe, 468 u martuan dhe lumturia e tyre u more në studim.

Rezultatet treguan se, mesatarisht, lumturia e njerëzve arriti kulmin pranë martesës së tyre, pastaj u zbeh pas një ose dy vitesh. Megjithatë, lumturia ndryshoi me kalimin e kohës në mënyra të ndryshme në varësi të personalitetit të tyre.

Gratë introverte dhe burrat ekstravertë dolën më së miri në planin afatgjatë. Të tjerët e ndjenë rënien brenda një ose dy vjetësh. Rënia e lumturisë ishte më e mprehtë për burrat, veçanërisht për burrat introvertë, sipas autorëve

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat