​Zakonet e këqija që mund të shkatërrojnë një çift

Life style

​Zakonet e këqija që mund të shkatërrojnë një çift

Më: 7 shkurt 2023 Në ora: 22:35
Foto ilustrim

Njerëzit nuk janë të përsosur. Ne të gjithë kemi pasur një përvojë që na bën të pajtohemi për këtë. Të metat tona ndryshojnë në ashpërsi dhe ndikim, por megjithatë ne i kemi ato. Të pretendosh se nuk kemi të meta do të ishte një padrejtësi jo vetëm për veten tonë, por për të gjithë të tjerët që preken nga të metat e përmendura.

Dashuria nuk është e lehtë

Marrëdhëniet nuk janë menduar të jenë gjithmonë një shëtitje në park. Ka një numër të madh çështjesh që mund të lindin kur kaloni gjithë kohën tuaj me dikë dhe njerëzit priren të jenë paksa të ashpër me veten kur shfaqen këto probleme.

Pritni që partneri juaj t'ju nxisë në dashuri

Ekziston gjithashtu pritshmëria se burrat duhet të bëjnë më së shumti, nëse jo të gjitha, së paku fillimin e një marrëdhënieje, duke lënë shumë gra të ndihen të çuditshme në mendimin për të marrë vetë iniciativën. Kjo sjellje është gjithashtu një shtypje e nevojave tuaja, vetëm ‘për t’i shërbyer’ partnerit tuaj.

Ndryshoni veten për të qenë më shumë si partneri juaj

Formimi dhe ndryshimi i vetes për t’u bërë më shumë si partneri juaj është një shenjë e lehtë se diçka nuk është në rregull. Asnjëherë nuk duhet të ndiheni nën presion për të ndryshuar gjërat kryesore për veten tuaj për të kënaqur një partner ose dikë tjetër për këtë çështje. ajo që je, është e veçantë dhe e shenjtë, dhe i vetmi person që duhet të nderosh me veprimet e tua është vetvetja.

Mbajtja e partnerit tuaj përgjegjës për lumturinë tuaj

Sigurisht, një marrëdhënie duhet t’ju bëjë të ndiheni të përmbushur, të lumtur dhe të sigurt. Ju dëshironi dikë që të pasurojë jetën tuaj dhe t'ju bëjë një person më të mirë, duke përballuar të gjitha sfidat që jeta ju hedh në krah.

Një partner që ju sjell vetëm mjerim dhe stres, nuk është ai me të cilin duhet të qëndroni, por është e rëndësishme të mbani mend se nuk është gjithashtu përgjegjësi e partnerit tuaj, të jetë burimi juaj i vetëm i lumturisë. Kjo vendos një sasi të padrejtë presioni mbi ta për t’ju monitoruar dhe shërbyer vazhdimisht, që të mos mërziteni pa të.

Lufta për të pasur të drejtë

Debati i çuditshëm brenda një çifti është i zakonshëm, veçanërisht kur komunikimi i mirë dhe diskutimet e qeta çojnë në zgjidhjen e tij në një mënyrë të shëndetshme. Problemet fillojnë të lindin kur këto grindje bëhen gjithnjë e më të shpeshta dhe fillojnë për arsye të vogla.

Të mos e lëshosh kurrë të kaluarën

Edhe dyshimet janë të zakonshme në marrëdhënie. Ne jemi vetëm njerëz; jo vetëm që është e pamundur të bllokojmë çdo mendim negativ që kemi, por nuk është edhe e shëndetshme!

Duke u kapur pas këtyre shqetësimeve nga frika se çfarë do të thotë për marrëdhënien tuaj, ose duke u mbuluar me argumente që në fund të fundit nuk kishin shumë domethënie, të gjitha këto lloj sjelljesh çojnë në mbajtjen e inateve dhe inatit që forcon vendin e tij në mendjen tuaj. Kjo nuk është lloj energjie për t’u mbajtur në krahët e personit që pretendoni se e doni.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat