Çfarë duhet të bëni kur e keni të vështirë t’u besoni njerëzve?

Life style

Çfarë duhet të bëni kur e keni të vështirë t’u besoni njerëzve?

Më: 23 mars 2023 Në ora: 13:57
Foto ilustrim

Të jesh në gjendje t’u besosh të tjerëve është një pjesë shumë e rëndësishme e jetës.  Dhe jo vetëm t’i besosh të tjerëve, por edhe te vetja. Por për disa njerëz, besimi tek të tjerët është një sfidë e vërtetë , veçanërisht kur bëhet fjalë për njerëz të rinj.

Mësoni t’u besoni përsëri njerëzve

Para së gjithash, pranoni nevojën për të besuar përsëri. Disa njerëz mashtrojnë veten duke besuar se nuk kanë nevojë të kenë marrëdhënie të ngushta në jetën e tyre, dhe kjo është gjëja më e largët nga e vërteta. Njerëzit kanë nevojë për njëri-tjetrin dhe duhet të shoqërohen. Përndryshe, jeta do të ishte tepër bosh.

Zhytuni në mjedise ku njerëzit duket se i besojnë njëri-tjetrit dhe ku ka gjithmonë dikë të cilit mund t’i besoni. Gjithçka që duhet të bëni është të gjeni personin e duhur.

Ju duhet të kuptoni se një person nuk duhet të plotësojë të gjitha nevojat tuaja. Ajo që ka rëndësi është që të gjitha nevojat tuaja të plotësohen, dhe ju mund ta arrini këtë duke u besuar njerëzve të ndryshëm me nevoja të ndryshme.

Gjeni njerëz të besueshëm që i trajtojnë mirë bashkëmoshatarët e tyre. Nëse personi pëlqen të tregojë detaje intime të jetës së të tjerëve, ka të ngjarë të tradhtojë besimin tuaj gjithashtu. Por nëse ata nuk flasin keq për të tjerët, nuk ka gjasa që ata t’ju bëjnë keq.

Gjeni njerëzit e duhur dhe ndërtojeni besimin ngadalë. Ndani detaje të vogla personale dhe më pas prisni të shihni se çfarë ndodh. Nëse i ndajnë me të tjerët, mos u besoni atyre. Por nëse personi tregon se është besnik për gjëra të vogla, mund të ndiheni të sigurt për t’i besuar atij .

Mësoni t’i besoni vetes. Pra, shpesh, frika për t’i besuar një personi tjetër është për shkak të frikës ndaj vetvetes dhe  frika se nuk mund të përballosh një tradhti .

Jini të durueshëm. Pasi të jeni tradhtuar, mund të jetë një sfidë, por duhet të mësoni të besoni përsëri. Jepini vetes kohën dhe hapësirën që ju nevojitet.

Si t’i besoni vetes

Bëni aktivitete që ju pëlqejnë vërtet.

Mendoni për gabimet tuaja si dhurata – përvoja të vlefshme mësimore dhe mësime që nuk duhet t’i harroni. Ata do të jenë vërtet të dobishëm kur ju duhet të përballeni me situata të ngjashme.

Mësoni nga gabimet tuaja. Punoni në mënyrë konstruktive me sjelljet tuaja të pahijshme dhe kuptoni pse keni vepruar ashtu siç keni vepruar.

Vëreni në praktikë faljen e vetvetes, aq herë sa të jetë e nevojshme, në mënyrë që të ruani gabimet tuaja. “Unë e fal veten për…”

Festoni arritjet tuaja, mos fajësoni të kaluarën tuaj dhe mbani mend gjërat e mëdha që keni bërë. Ju madje mund t’i shkruani ato në një ditar, ku mund të ngurtësohen.

Ndiqni intuitën tuaj, megjithëse kjo mund të jetë e vështirë nëse jeni mësuar të racionalizoni çdo vendim.

Provoni gjëra të reja. Nuk është e nevojshme të rrezikoni për të treguar se i besoni vetes, por mund të bëni aktivitete që ju mësojnë gjëra për veten tuaj.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat