A është karriera juaj profesionale në përputhje me qëllimet tuaja të jetës?

Life style

A është karriera juaj profesionale në përputhje me qëllimet tuaja të jetës?

Më: 27 mars 2023 Në ora: 10:59
Foto ilustrim

Ndonjëherë nuk jemi të vetëdijshëm për arsyet pse përfunduam duke punuar aty ku po punojmë aktualisht. Ndoshta jemi atje për shkak të parave ose thjesht për të fituar përvojë për të shtuar në CV-të tona. Megjithatë, ne duhet të mendojmë se çfarë do të përfundojë nëse puna jonë nuk është në përputhje me qëllimin tonë të jetës dhe qëllimet tona.

Përqendrohuni në ëndrrat tuaja

Të gjithë kanë ëndrra dhe qëllime të lidhura me punën. Të gjithë duam të punojmë për diçka me aq pasion sa të shijojmë çdo sekondë të saj. Përveç kësaj, ne duam të ndihemi mjaft të lirë që të jemi në gjendje të lëmë atë që po bëjmë nëse ndalojmë së shijuari dhe thjesht kalojmë në diçka më të mirë. Me sinqeritet të plotë, ndoshta nuk do ta lejojmë veten të bllokohemi nga frika, dembelizmi ose rehatia nëse ëndrrat tona përputhen me karrierën tonë profesionale.

Tani, si mund të filloni të punoni në ndjekje të qëllimeve tuaja profesionale? Është e rëndësishme të jesh realist kur bëhet fjalë për këtë. Analizoni të gjitha virtytet dhe aftësitë tuaja dhe gjithashtu mendoni se çfarë mund të përmirësoni. Hapi tjetër që duhet të ndërmerrni është të lidhni të gjitha ato gjëra në të cilat jeni të mirë me atë që dëshironi të bëni për të jetuar. A i ndihmon njerëzit e tjerë? A e bën jetën më të lehtë? Cili është qëllimi i tij kryesor?

Si të kuptoni nëse jeni në rrugën e duhur

Është e rëndësishme të mendoni për të gjitha gjërat që përmendëm më parë. Megjithatë, ka një gjë tjetër që ndoshta do të jetë në mendjen tuaj: nëse jeni në rrugën e duhur për ëndrrat tuaja. Për të qenë në gjendje t’i përgjigjeni kësaj, duhet të mendoni për këto pyetje:

Sa objektiva keni arritur deri tani? Këtu nuk po flasim për para, por për qëllime profesionale. Nëse nuk mendoni se keni arritur ndonjë deri më tani, është e sigurt të thuhet se karriera juaj profesionale dhe qëllimet nuk janë në një linjë.

A është puna juaj në përputhje me vlerat tuaja? Arsyeja pse ndonjëherë nuk ndihemi të lumtur pavarësisht nga shuma e parave që po fitojmë është se puna jonë nuk është në përputhje me vlerat tona. Në fakt, puna jonë ndonjëherë mund të shkojë edhe kundër tyre.

A ju motivon ajo që po bëni? Kjo është një pyetje vendimtare. Nëse nuk i jepni vetes mundësinë për të qenë produktiv dhe për të përmirësuar aftësitë tuaja dhe në vend të kësaj e bëni punën tuaj automatikisht, ndoshta nuk jeni në rrugën e duhur.

Përgjigjet e këtyre pyetjeve mund t’ju ndihmojnë të kuptoni nëse jeni në të vërtetë në rrugën e duhur për të përmbushur qëllimet tuaja profesionale. Nëse zbuloni se nuk jeni në rrugën e duhur, mund të rimendoni situatën tuaj. Ndoshta ju thjesht duhet t’i shihni gjërat nga një këndvështrim tjetër. Ndoshta ju duhet të zgjidhni disa konflikte që mund të pengojnë zhvillimin tuaj të punës.

Gjithçka ka të bëjë me motivimin dhe durimin. Nëse dëshironi të jeni të lumtur me atë që bëni, ju rekomandojmë të mendoni fillimisht për qëllimet tuaja të jetës. Ata do të udhëheqin rrugën drejt ëndrrave tuaja aktuale. Pak nga pak, do të filloni t’i afroheni më shumë arritjes së qëllimeve tuaja.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat