Pse nuk mund të qash?

Life style

Pse nuk mund të qash?

Më: 10 qershor 2023 Në ora: 09:42
Foto ilustrim

Ka disa arsye pse nuk mund të qash edhe kur je i trishtuar. Gjëja e parë që duhet të kuptoni është se nuk jeni vetëm dhe, në shumicën e rasteve, nuk ka asgjë për t’u shqetësuar. Ka arsye fizike, emocionale dhe psikiatrike pse të qarat mund të ndikohen.

Kushtet mjekësore. Disa kushte mjekësore thjesht e bëjnë fizikisht të vështirë ose të pamundur të qash. Kushte të tilla si sindroma e syrit të thatë kanë një ndikim fizik në prodhimin ose çlirimin e lotëve nga kanalet e lotit.

Drogë. Marrja e disa ilaçeve mund të zvogëlojë ose të prishë aftësinë tuaj për të prodhuar lot.

Ndryshimet klimatike. Nëse dikur e kishe të lehtë të qaje dhe tani e ke të vështirë ngaqë ke lëvizur, mund të jetë sepse je transferuar në një klimë më të thatë.

Kushtet e shëndetit mendor. Edhe pse disa njerëz mund ta gjejnë veten duke qarë më shumë për shkak të jetesës me kushte të shëndetit mendor si depresioni dhe ankthi, të tjerë shohin se nuk janë më në gjendje të qajnë.

Shtypje emocionale. Njerëzit i trajtojnë emocionet në mënyra të ndryshme. Ndërsa disa njerëz kanë një stil shumë shprehës, të tjerë janë më të nënshtruar, më të shtypur ose e kanë të vështirë të shprehin ndjenjat e tyre, duke përfshirë edhe të qarat.

Abuzim. Mbijetesa e abuzimit emocional dhe fizik mund të ketë një ndikim negativ në mënyrën se si i përpunoni emocionet.

Pritjet e shoqërisë. Disa standarde shoqërore dhe kulturore ndonjëherë ia atribuojnë turpin të qarit. Stereotipet gjinore mund të luajnë gjithashtu një rol këtu.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat