Këto janë 9 gjërat që burrat dhe gratë duhet të ndryshojnë në stilet e tyre të komunikimit

Life style

Këto janë 9 gjërat që burrat dhe gratë duhet të ndryshojnë në stilet e tyre të komunikimit

Më: 16 shtator 2023 Në ora: 12:20
Foto ilustrim

Burra dhe gra… ne mund të flasim të njëjtën gjuhë, por kjo nuk do të thotë se ne e kuptojmë njëri-tjetrin. Një studim zbuloi se fjalët dhe frazat mund të kenë kuptime të ndryshme për secilin prej nesh kur jemi duke folur. Kjo është arsyeja pse, ndonjëherë, ne nuk mund të komunikojmë pa u grindur, pa ngritur zërin. Por nëse jeni të gatshëm të bëni disa përpjekje mendore, mund të mësoni se si të komunikoni më mirë me njëri-tjetrin dhe t’i shpëtoni vetes disa keqkuptime…

Kuptoni se edhe burrat kënaqen me një “kohë cilësore”.

Meshkujt shpesh akuzohen se nuk janë komunikues ose të tërhequr, dhe në sipërfaqe, kjo mund të duket e vërtetë. Por gratë mund të kenë shumë për të fituar nga të kuptuarit e arsyeve të kësaj sjelljej .

Nëse burri juaj duket paksa i izoluar, kjo ka të ngjarë të thotë se ai thjesht po bën një pushim të shpejtë nga problemet e tij. Ky mini-pushim mund të marrë formën e një maratonë videolojërash, shikimi TV ose leximi. Mos u shqetësoni për këtë – thjesht jepini atij hapësirën e tij! Dhe sigurohuni që ta bëni të ndihet se gjithçka do të jetë në rregull, duke e bërë të ditur se ju besoni se ai është në krye të gjërave.

Mundohuni të jeni më të qartë për qëllimet tuaja.

Gratë dhe burrat janë të ndryshëm në mënyrën se si i thonë gjërat njërit dhe tjetrit. Gratë janë pak më të tërthorta se burrat, priren të shmangin akuzat e drejtpërdrejta dhe mund të preferojnë të hedhin akuza indirekte në vend të tyre. Kështu që mund të jetë më mirë që gratë të jenë më të sakta me burrin e tyre dhe që ai të thellohet pak më thellë se çfarë saktësisht po diskutojnë.

Sigurohuni që ajo e di që po dëgjoni duke dhënë komente.

Partnerët ndryshojnë në stilet e tyre të komunikimit nëpërmjet përgjigjeve verbale, kontaktit fizik dhe kontaktit me sy. Në përgjithësi, burrat nuk do të vënë shumë stres për të riafirmuar partneren e tij se ai po dëgjon nëpërmjet kontaktit me sy ose shenjave të tjera verbale si, “aha… oh… mirë… po…”. Nga ana tjetër, gratë vënë një theks të fortë në këtë reagim të vazhdueshëm për të siguruar veten dhe ata me të cilët po flasin se të dyja palët janë të përfshira në bisedë. Gumëzhitja mund të shkojë shumë nëse je djalë!

Mundohuni ta shihni një detyrë vetëm si një detyrë.

Gratë angazhohen duke ndërtuar besim fillimisht përmes bisedës dhe më pas duke marrë pjesë në detyra së bashku, të cilat do t’i realizojnë për shkak të atij besimi. Burrat priren ta hedhin poshtë këtë bisedë besimi dhe në vend të kësaj nxitojnë drejt e në misionin e përmbushjes së një detyre. Për shembull: Nëse kanë nevojë të punojnë me shefin e tyre, ata do ta bëjnë këtë edhe nëse nuk e pëlqejnë atë.

Të dyja palët do të përfitojnë duke bërë një hap prapa dhe duke parë mënyrën se si sillet të tjerët dhe duke vepruar gjithmonë me ndjeshmëri shtesë. Ata të dy mund të kenë të njëjtin objektiv në mendje, por mënyra dhe shpejtësi të ndryshme për të arritur atje!

Kuptoni se burrat shpesh duhet të bëjnë diçka ndërsa bisedojnë.

Burrat priren të komunikojnë ndërsa bëjnë, dhe vetë aktiviteti është thelbësor për të nxitur një ndjenjë që ata mund të hapen emocionalisht. Ndërkohë, femrat ndihen më të afërta kur flasin – mund të shkojnë pa pasur nevojë për një aktivitet dytësor. Njohja e kësaj mund t’i ndihmojë gratë të kuptojnë kur partneri i tyre kërkon të bëjë diçka përpara, apo edhe në mes të një debati.

Mos hezitoni të kërkoni ndihmë.

Ata mund të perceptojnë se nevoja për të kërkuar ndihmë është një reflektim i paaftësisë së tyre për të arritur diçka. Ndërkohë për femrat dhënia e këshillave perceptohet si shenjë e kujdesit për dikë tjetër. Për të kapërcyer këtë hendek, mund të ndihmojë të jeni sa më të qartë për qëllimet tuaja, në vend që t’i lejoni personit tjetër të supozojë thjesht se po kërkoni të ndihmoni si një mënyrë për t’i treguar dobësinë e tij.

Kuptoni se burrat janë dëgjues selektivë.

Ata janë ato që ne i quajmë ” dëgjues selektiv “. Kjo pikë lidhet me pikën e mëparshme rreth burrave që kërkojnë të zgjidhin problemet – ata do të dëgjojnë vetëm aq gjatë sa të pyesin aq sa e gjykojnë të nevojshme për të gjetur një zgjidhje. Nga ana tjetër, gratë tregojnë vlerësim më të madh për shenjat verbale dhe joverbale dhe mund të ofendohen nëse këto 2 nuk janë të pranishme.

Mos lejoni që zemërimi juaj të grumbullohet.

Burrat “ndahen”, ndërsa gratë e shohin çdo argument si pjesë të një tërësie më të madhe. Me fjalë të tjera, burrat janë shumë mirë duke pasur një argument për një temë të caktuar, duke e lënë atë të shkojë dhe duke kaluar në një temë të dytë pa menduar shumë për argumentin e mëparshëm që mbetet në mendjet e tyre. Mund të jetë për ndihmë që të dy të kuptojnë se kjo nuk është thjesht “të mos e lërë të shkojë” apo “të harrojë atë”. Në vend të kësaj, të dy anëtarët e marrëdhënies thjesht i kuptojnë problemet dhe marrëdhëniet midis tyre ndryshe.

Mirëpritni stilin e komunikimit të partnerit tuaj.

Edhe pse pothuajse të gjithë ne i jemi nënshtruar pikave të mëparshme, është gjithashtu e rëndësishme të pranojmë se njerëz të ndryshëm (pavarësisht nga gjinia e tyre) kanë stile të ndryshme komunikimi. Disa mund të jenë komunikues më konkurrues, të jenë në rregull me sfidat dhe të jenë të drejtpërdrejtë në komunikimin e tyre. Të tjerët mund të jenë komunikues më shoqërues, që do të thotë se ata bëjnë pjesë në grupin e njerëzve që u pëlqen të pyesin të tjerët për komente, u pëlqen të dëgjojnë të gjitha palët dhe në përgjithësi shmangin konfliktin. Pra, mbani mend, partneri juaj është gjithashtu unik.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat