Një martesë miqësore me mjedisin është një trend i vërtetë

Life style

Një martesë miqësore me mjedisin është një trend i vërtetë

Më: 20 maj 2024 Në ora: 23:37
Ilustrim

Një dasmë e qëndrueshme pranë objektivave të ndikimit minimal në mjedis: kjo është zgjedhja që gjithnjë e më shumë çifte po ndjekin për të festuar ditën më të mirë të jetës së tyre. Një rast festiv, larg ekseseve të kota, të cilat shpesh kthehen në humbje, në një version jeshil. Një trend tashmë i konsoliduar, ai i eko-dasmave, i cili gradualisht po fiton popullaritet gjithnjë e më të madh mes bashkëshortëve të ardhshëm.

Martesa perfekte në natyrë

Si fillim, për të qenë vërtet e gjelbër dasma duhet të bëhet në një vend që respekton plotësisht këtë filozofi. Prandaj, zgjedhja duhet të bjerë në vende të përshtatshme, ndoshta origjinale, por absolutisht autentike. Nga ky këndvështrim, një shtëpi në fermë, një fermë e vjetër, madje edhe një hapësirë muzeale janë perfekte, të cilat nëse rregullohen siç duhet mund të shndërrohen në një vend unik plot personalitet për të garantuar një ditë të paharrueshme. Edhe kopshtet e thjeshta shtëpiake janë të shkëlqyera për këtë rast: tani, gjithnjë e më shumë çifte synojnë të ndajnë ditën e tyre të dasmës me disa të ftuar shumë të zgjedhur, kështu që hapësirat e mëdha mund të mos jenë të nevojshme, për sa kohë që vendi i identifikuar është rregulluar siç duhet. 

Sa i përket muajit të mjaltit, në një logjikë të gjelbër nuk duhet të përfshijë udhëtime të tepërta me avion. Në vend të destinacioneve të zakonshme ekzotike, me plazhet e ëndrrave dhe hapësirat e pafundme me rërë të bardhë, po për vende të thjeshta, por plot histori dhe traditë dhe ndoshta të zhytur në natyrë e cila shpesh ofron pamje vërtet të lë pa frymë.

Dasmë pa ushqime të mbetura

Për të qenë e qëndrueshme, një dasmë nuk mund të injorojë shmangien e mbeturinave ushqimore. Sipas statistikave, midis 30 dhe 50% e kateringut të shërbyer gjatë pritjes përfundon në plehra. Një mbetje vërtet e konsiderueshme, veçanërisht pasi mund të shmanget mjaft lehtë. Në fakt, mund të mendoni për dhurimin e ushqimeve të mbetura për organizatat e ndryshme bamirëse që vihen në dispozicion për grumbullim ose duke rënë dakord paraprakisht me kompaninë e kateringut se si të asgjësohet çdo mbetje. Sugjerimi është që të kontrolloni me kujdes nëse ky është një opsion i mundshëm. Një zgjidhje tjetër e këndshme është të organizoheni me kuzhinën në përgatitjen e paketave të vogla për të ftuarit, të cilët në fund të ceremonisë do të mund të marrin një copë tortë ose një meze të shkëlqyer. 

Martesa me kosto “pothuajse zero”

Për të ulur kostot dhe për t’u martuar sipas rregullave të qëndrueshmërisë, ja disa sugjerime të thjeshta për t’i vënë në jetë pa shumë përpjekje. Mund të filloni me ftesat: në vend që të përdorni ato klasike prej kartoni, mund ta dërgoni ftesën me e-mail, duke shmangur gjithashtu shpenzimet e pullës dhe duke pasur njëkohësisht sigurinë e pritjes thuajse të menjëhershme. Për të frenuar emetimet, idealja është të organizoni transport kolektiv për mysafirët: më pak makina private për të menaxhuar, madje edhe për parkim, dhe shumë më tepër argëtim për miqtë dhe familjen që mund ta shijojnë ditën në paqe nga fillimi në fund. Sa i përket veshjes, për fustanin e nusërisë sot fokusi është tek pëlhurat natyrale apo tek veshjet e bëra me plastikë të ricikluar, të cilat janë të bukura dhe super jeshile. Së fundi, për favoret e dasmës fiton zgjedhja e solidaritetit: ato ju lejojnë të ndani gëzimin e rastit të veçantë dhe, në të njëjtën kohë, të mbështesni një kauzë të rëndësishme.

Dasma “bëje mirë, bëje vetë”!

Dikur familjet dhe sigurisht vetë bashkëshortët kujdeseshin drejtpërdrejt për organizimin e dasmës. Megjithatë, vitet e fundit, figura e planifikuesit të dasmave është bërë qendrore, një lloj menaxheri ndërtimi që kujdeset për ceremoninë në të gjitha aspektet: nga kisha te zgjedhja e luleve, nga kateringu te argëtimi, deri te fustani i nuses. dhe në sesionin fotografik. Është një zgjedhje që mund të ndahet në shumë aspekte, veçanërisht në lidhje me optimizimin e kohës: kur bashkëshortët kanë angazhime profesionale ose të tjera, ata nuk duhet të shqetësohen për pothuajse asgjë dhe gjithashtu i kursejnë vetes shumë ankth dhe stres lidhur me për përgatitjen e ngjarjes. Megjithatë, lehtësimi i kësaj barre heq edhe pak nga ajo pickim që e bën këtë ditë “ditën e madhe”, plot emocione, pengesa dhe aksidente gjatë rrugës, si dhe privon nga kënaqësitë e mëdha dhe të vogla që e bëjnë atë. e paharrueshme. Për më tepër, ta bësh vetë do të thotë gjithashtu të krijosh një ceremoni unike dhe origjinale dhe jo ripropozimin e përshtatur të diçkaje të parë tashmë. E fundit, por jo më pak e rëndësishme, një aspekt që duhet mbajtur parasysh është buxheti: planifikuesi i dasmave është tani një figurë shumë e kërkuar, përgatitja e të cilit po bëhet gjithnjë e më specifike dhe e shtrenjtë. Sa më i madh të jetë niveli i profesionalizmit që kërkohet, aq më e madhe është shuma për t’u paguar: një variabël që nuk duhet nënvlerësuar në ekonominë e përgjithshme të ditës po.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat