Vlerëso këdo që të kërkon dhe duaj atë që nuk të lë të shkojë!

Life style

Vlerëso këdo që të kërkon dhe duaj atë që nuk të lë të shkojë!

Më: 27 maj 2024 Në ora: 08:32
Foto ilustrim

Njerëzit që vërtet duan të ndajnë jetën e tyre me ju krijojnë një marrëdhënie të shëndetshme dhe reciproke.

Siç thotë Bernabé Tierno në librin e tij “Apprentice of a Wise Man”, askush nuk mund të dyshojë në nevojën për dashuri, si nevoja për ushqim, ajër, dritë, ujë ose diell. Dashuria është një ndjenjë spontane dhe e natyrshme. Prandaj, mos harro: vlerëso ata që të kërkojnë dhe duaji ata që nuk të lënë të shkosh!

Është po aq jokoherente të kërkosh dashurinë e një personi tjetër sa është të ndalosh një person të na dojë, pasi e gjithë dashuria rrjedh nga spontaniteti dhe liria jonë e brendshme. Ne nuk mund të kontrollojmë atë që ndjejmë, as ndjenjat që provokojmë te njerëzit e tjerë.

“Të propozoj të mos më kërkosh, të më gjesh, të mos më shikosh, të më kapësh, të mos më flasësh, të më ndjesh, të mos më duash, që dorëzohesh, që të jesh ti pa qenë fare”. -Alejandro Esparza.

Kur duam, e bëjmë me gjithë qenien tonë, inteligjencën, trupin, shqisat dhe, natyrisht, zemrën tonë. Është diçka e parezistueshme, e cila përmban bukuri dhe ndonjëherë dhimbje, por që na mëson gjithmonë të njohim veten.

Vlerësoni ata që tregojnë interes për ju

Ndonjëherë pranohet se dashuria është vuajtje, që të duash duhet të vuash, por ky është një besim i gabuar që na largon nga një marrëdhënie e shëndetshme dhe e ekuilibruar. Duajeni dhe ndajeni, kënaquni në çift. Dashuroni, por edhe ruani hapësirën tuaj , qëndroni vetvetja.

Me miqtë dhe çiftet ne pranojmë situata në të cilat gjithmonë duhet të tregojmë interes, në të cilat vetëm ne themi “të dua”, në të cilat duket se vetëm ne duam t’i ndajmë gjërat me personin tjetër. Është shumë e vështirë të pranosh që nëse dikush nuk të telefonon është sepse nuk dëshiron të flasë me ty, se nëse kërkon justifikime për të mos u takuar është sepse nuk dëshiron të të shohë dhe se nëse nuk dëshiron, thuaj “të dua” kjo ndodh sepse ata nuk e ndjejnë atë.

Egoja jonë nuk pranon që ne jemi të injoruar dhe kërkon justifikime të tilla si “Do të jetë i zënë”, “Nuk e ka dëgjuar telefonin”, “Nuk më thotë se më do nga frika”, por është e rëndësishme. për të qenë realist, shikoni situatën ashtu siç është: po Dikush nuk na do ose nuk na vlerëson, ne nuk mund ta detyrojmë ta bëjë këtë.

Përkundrazi, nëse dikush tregon interes për ne, kujdeset, na telefonon, na shkruan, ne duhet ta vlerësojmë atë interes, atë shfaqje të sinqertë dashurie dhe respekti. Shfaqja spontane e dashurisë është diçka që vjen nga zemra, e cila na bën të reflektojmë për atë që është me të vërtetë e rëndësishme.

Duajeni atë që dëshiron të jetë pranë jush

Një person që me të vërtetë dëshiron të jetë pranë jush ju thërret për të parë se si jeni , është me ju në momente të vështira, ju shikon në sy dhe ju dëgjon me kujdes atë që keni për të thënë, ju respekton dhe ju vlerëson për atë që jeni. Ai ju admiron dhe ju tregon. Në fund të fundit, ai ju do.

Nëse dikush dëshiron të jetë pranë jush, ai është dhe çdo ditë mund të mbështeteni tek njëri-tjetri, qoftë partner apo mik. Nëse dëshiron të kalosh kohë me dikë, e gjen dhe ndan momente pa parë orën, duke i lënë orët të kalojnë pa e kuptuar.

Në rastin e një çifti, siç thotë Walter Riso, është e rëndësishme që kur dashurojmë të dimë të dallojmë “të qenit një”, që anulon të veçantën për t’u integruar në një të tërë, nga “të qenit të bashkuar emocionalisht” që nënkupton të kesh një lidhje në të cilën çdo person ruan veçoritë dhe dallimet e tij.

Kërkoni reciprocitet në marrëdhëniet tuaja

Që një marrëdhënie dashurie ose një marrëdhënie me një mik të funksionojë, duhet të ketë një shkëmbim bazë. Walter Riso, në “Udhëzuesin praktik për të mos vdekur nga dashuria”, bën një analogji me mendimet e Aristotelit dhe Shën Thomait dhe thotë se një dashuri e drejtë është ajo që ndërthur të dyja drejtësinë shpërndarëse (duke shpërndarë barrën dhe përfitimet në mënyrë proporcionale midis anëtarëve të çift), të tilla si drejtësia komutative (shmangia e mashtrimit dhe mashtrimit në çdo formë të tij). Për Riso, një marrëdhënie bazohet në reciprocitet kur: shkëmbimi emocional dhe material është i balancuar dhe i drejtë, privilegjet shpërndahen në mënyrë të barabartë, aksesi në të drejta dhe detyra është i barabartë midis dy njerëzve, asnjë nga anëtarët nuk përpiqet të përfitojë ose të shfrytëzojë tjetrin dhe askush nuk mendon se meriton më shumë se tjetri.

“Jeta nuk ka kuptim, ti ia jep asaj, me atë që bën, me atë që ke pasion, me ëndrrat e tua. “Ju e ndërtoni universin sipas masës suaj.” -Walter Riso

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat