5 sinjale që tregojnë një marrëdhënie toksike

Life style

5 sinjale që tregojnë një marrëdhënie toksike

Më: 23 qershor 2024 Në ora: 11:49
Foto ilustrim

Për fat të keq, ka njerëz që janë shumë kritik, negativë nga natyra, që do të thotë se ata nuk janë plotësisht të vetëdijshëm për faktin se fjalët e tyre kanë një efekt shkatërrues mbi të tjerët. Kur një nga këta njerëz është partneri ynë, problemi është edhe më serioz, për shkak se kritikat janë të shtrira në të gjitha fushat e jetës sonë dhe mund të kenë pasoja shkatërruese për stabilitetin emocional.

Si të njohin një partner toksik?

1. Nuk parnonë idetë, mendimet dhe perceptimet tuaja

Ky është personi tipik që, çdo gjë që thoni e kthen kundër jush. Këta njerëz gjithmonë kanë diçka për të argumentuar dhe do të gjejnë gjithmonë një boshllëk në fjalën tuaj, që do ta përdorin për t’ju sulmuar ju.

2. Ai refuzon t’ju dëgjojë derisa të miratoni stilin e tij të komunikimit

Ky person nuk dëshiron të dëgjojë arsye, veçanërisht në qoftë se keni ndërmend të mbani një diskutimin në një plan racional dhe të relaksuar.

3. I merr mosmarrëveshjet sikur të ishin sulme personale

Për njerëzit shumë kritik mendimet e të tjerëve bëhen çështje personale, pasi nuk nuk mund të kuptojnë, nëse dikush nuk mund të pajtohen me mendimet e tyre.

4. Vazhdimisht minimizon pikëpamjet tuaja

Personi shumë kritik është zakonisht mjaft egoist, sepse çdo opinion i ndryshëm nga i tiji nuk është i denjë për t’u marrë në konsideratë. Pra, shpesh injorojnë shqetësimet apo idetë që janë të paraqitura nga partneri. Ky person përpiqet të zbatojë një diktaturë të vërtetë emocionale.

5. Ai fokusohet në detajet

Ai fokusohet në detaje që shpesh janë të parëndësihme, edhe në qoftë se rezultati përfundimtar ishte i mirë, gjithmonë gjen aspekte për të kritikuar. Ky është personi klasik i cili gjithmonë thotë: “Ti e ke bërë mirë, por …”

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat