Ja pse duhet të vendosen protezat

Mjekësi alternative

Ja pse duhet të vendosen protezat

Më: 26 korrik 2021 Në ora: 19:38
Foto ilustrim

Dhëmbët e shtrembër mund të paraqesin problem gjatë gjithë jetës, nëse nuk korrigjohen. Trajtimi i kllapave është diçka që ju ndihmon të arrini një buzëqeshje të sigurt dhe të bukur, duke shtuar personalitetin tuaj të përgjithshëm.

Jo vetëm estetikë, formatimin e dhëmbëve rregullon kryesisht funksionin e gojës si një të tërë.

Stomatologu juaj mund të vlerësojë kërkesën tuaj për mbajtëse që në moshën 7 vjeç.

Fillimi i trajtimit mund të ndryshojë nga personi në person midis 9-14 vjeç. Megjithëse nuk ka asnjë kufizim moshe, nuk do të thotë që dikush duhet të vonojë marrjen e trajtimit.

Dhëmbë të dukshëm të shtrembër jo vetëm që pengon buzëqeshjen, por edhe aftësinë për të ruajtur higjienën orale me larjen ose pastrimin e dhëmbëve me pe. Kjo e bën gojën të prirur për kavitete. Ushqimi shpesh ngec midis dhëmbëve, duke çuar në erë të keqe të gojës dhe sëmundje të mishit të dhëmbëve.

Mangësitë midis dhëmbëve zakonisht ndodhin kur madhësia e dhëmbëve është më e vogël në krahasim me kockën e nofullës. Mangësitë mund të shkaktojnë zakone si thithja e gishtit të madh ose gjuha. Hapësira bën që mishrat midis dhëmbëve të jenë të prirur ndaj inflamacionit për shkak të akumulimit të ushqimit dhe pllakave. Me ndihmën e mbajtësve, boshllëqet mund të mbyllen. Shkruan Indianexpress.

Çështjet e pickimit dhe vështirësia në të folur,një pickim është një rregullim i dhëmbëve të sipërm dhe të poshtëm kur goja është e mbyllur. Një pickim i pahijshëm mund të çojë në çështje të të folurit ose shqiptim jo të duhur.

Vështirësia në përtypje ose funksionim, dhëmbët e keqvendosur gjithashtu mund të shoqërohen me kafshime të shpeshta të gjuhës, kafshime faqesh ose kafshime të buzëve gjatë përtypjes së ushqimit.

Dhimbja e nofullës dhe klikimi dhimbja e nofullës dhe dhimbja e kokës mund të lidhen me dhëmbë të gabuar. Një pickim i pabarabartë mund të shkaktojë presion dhe stres të panevojshëm në kockën e nofullës. Këshillohet trajtimi ortodontik.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat