​5 mënyra për të njohur nëse jeni demiseksual

Seksi

​5 mënyra për të njohur nëse jeni demiseksual

Më: 20 prill 2021 Në ora: 21:04
Ilustrim

Me kaq shumë aplikacione takimesh në treg, është më e lehtë të gjesh një "kandidat" të mundshëm për një marrëdhënie apo aventurë. Por në fakt, shumë njerëz kërkojnë një lidhje më të thellë emocionale me një person, para se të bëhen intim me të në kuptimin fizik.

Kjo është normale, pasi besimi dhe emocionet përbëjnë një pjesë të madhe të marrëdhënieve. Nëse prekjet dhe puthjet janë të rëndësishme edhe për ju, dhe seksi rastësor nuk është një opsion për ju derisa të lidheni emocionalisht me personin, ju mund ta quani veten një person demiseksual.

Demiseksualët: Në gjysmë të rrugës midis seksualit dhe aseksualit

Qendra e Burimeve të Demiseksualitetit përcakton demiseksualitetin si një orientim seksual në të cilin një person ndjen tërheqje seksuale vetëm kur krijon një lidhje emocionale. Termi në të vërtetë do të thotë - në gjysmën e rrugës midis seksualit dhe aseksualit. Njerëzit demiseksualë nuk mund të vendosin virtualisht intimitet pasi për ta miqësia është fillimi i zhvillimit të një marrëdhënieje.

Holly Richmond, një terapiste seksi dhe këshilltare për marrëdhëniet, shpjegon: “Te një person mesatar, tërheqja fizike zhvillohet brenda disa minutave nga takimi, ndërsa te demiseksualët nuk ndodh kështu sepse ata duan ndjenja romantike, dashuri dhe miqësi. Tërheqja seksuale dhe dëshira shfaqen në një marrëdhënie vetëm më vonë. ”

Njerëzit demiseksualë nuk janë të orientuar seksualisht, ata mund të pëlqejnë njerëzit e të dy gjinive në varësi të me kë arrijnë intimitet emocional.

Për demiseksualët, seksi dhe pamja nuk janë aq të rëndësishme

Pamja është kryesisht e parëndësishme për ju: Për shumicën e njerëzve, pamja fizike është pak a shumë e rëndësishme në një marrëdhënie. Por për njerëzit demiseksualë, pamja nuk është e rëndësishme, por personaliteti kërkohet kryesisht nga njerëz me interesa të ngjashëm.

Marrëdhënia fillon me miqësinë: është thelbësore që njerëzit demiseksualë të njohin mirë një partner të mundshëm, kështu që shpesh ndodh që ata të zhvillojnë ndjenja ndaj miqve të tyre. Me fjalë të tjera, shumica e marrëdhënieve të tyre rriten nga miqësia.

Ju e doni seksin, por nuk është shumë i rëndësishëm për ju: Ndryshe nga njerëzit e tjerë demiseksualë, seksi nuk është lart në listën e përparësive. Ata kënaqen me seksin, por vetë akti fizik është më pak i rëndësishëm për ta sesa biseda cilësore.

"Takimi" i parë është shumë i rëndësishëm për ju: Takimi i parë i të gjithëve mund të jetë i rëndësishëm, por për njerëzit demeksualë është shumë i rëndësishëm. Nëse jeni në këtë grup njerëzish, ndoshta ju pëlqen të flisni për tema më të thella në takimin e parë për të kuptuar personalitetin e tjetrit, sigurohuni që të jeni në përputhje dhe preferoni të mos humbni kohë. Por mund të jetë edhe negativ, sepse takimi i parë mund të kthehet në një marrje në pyetje "policore", e cila nuk është shumë e këndshme. Ju nuk doni të lëndoni askënd duke dalë me të nëse nuk jeni i sigurt nëse ai ju tërheq dhe nuk mund të jeni i sigurt për këtë nëse nuk e shihni njëri-tjetrin për një kohë.

Ju ndoshta u quajtët puritan: Nëse do të quheshit "të modës së vjetër" ose puritan kur bëhej fjalë për seksin dhe marrëdhëniet, "fajtori" mund të jetë demiseksualiteti, pasi njerëzit në këtë grup nuk janë shumë aktivë seksualisht dhe nuk u intereson seksi për një natë.

Mos harroni, pavarësisht nëse e njihni veten ose jo në demiseksualitet, i vetmi mendim që ka rëndësi është juaji, sepse kur bëhet fjalë për preferencat dhe qëndrimet seksuale është thelbësore që të ndiqni ndjenjat dhe dëshirat tuaja.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat