Ndoshta ju jeni një sapioseksual pa e ditur?

Seksi

Ndoshta ju jeni një sapioseksual pa e ditur?

Më: 30 shtator 2021 Në ora: 14:35
Ilustrim

Ai nënkupton veprimin seksual të intelektit të një personi tjetër mbi ju. Termi "sapio" vjen nga fjala latine "sapere" dhe do të thotë "të dish". Në përgjithësi, ju jeni sapioseksual nëse - për shkak të njohurive që keni - jeni tërhequr erotikisht nga personi me të cilin po flisni. Ju mund të pyesni tani: pra, kush i do marrëzitë? Termi sapioseksualitet sigurisht ngre pyetje të cilave ne duam t'u përgjigjemi sa më mirë në këtë artikull:

• A është dikush sapioseksual dikush që tërhiqet nga inteligjenca por vlerëson karakteristikat e tjera, siç është pamja e jashtme?

• A janë sapioseksualët më shpesh gra apo burra?

• A është sapioseksualiteti një orientim seksual apo një preferencë?

Sapioseksualiteti nuk është një orientim seksual! Orientimi i referohet interesave të qëndrueshëm të një personi në lidhje me gjininë e një partneri të mundshëm. Ai mund të klasifikohet si një predispozitë. Për shembull, ju mund të jeni heteroseksual dhe sapioseksual në të njëjtën kohë. Tërheqja seksuale përmes inteligjencës në një nivel është një tipar i tillë si pamja ose humori.

A jam sapioseksual?

• Keni tendencë të refuzoni bisedat sipërfaqësore në takime.

• Ata frymëzojnë këto tema të thella dhe nëse bashkëbiseduesi juaj është elokuent dhe i arsimuar, ai ju zgjon seksualisht.

• Pamja e personit me të cilin po flisni nuk luan një rol të madh për ju.

• Ka shumë të ngjarë që të mos ju pëlqejnë njerëzit që e përcaktojnë veten vetëm me pamjen e tyre.

• Seksi nuk është përparësia juaj numër një kur takoni dikë.

Nëse mund t'u përgjigjeni këtyre pyetjeve në mënyrë pozitive, ka shumë të ngjarë që jeni sapioseksualë. Sidoqoftë, vetë termi shihet në mënyrë të paqartë sepse seksologët pohojnë se inteligjenca është në thelb tërheqëse për ne. Është e ngjashme me pamjen e jashtme. Bukuria dhe inteligjenca janë në sytë e shikuesit, por askush nuk do ta mohojë që ata gjithmonë luajnë një rol të caktuar në kërkimin e një partneri.

Inteligjencë apo pamje?

Edhe pse sapioseksualiteti përshkruan një fokus në intelektin e një personi tjetër, ata nuk duhet të jenë njerëz jashtëzakonisht inteligjentë. Pamja gjithashtu mund të luajë një rol. Si një person sapioseksual, seksualiteti mund të përkufizohet krejt ndryshe. Një shprehje vërtet e fortë është sigurisht e pranishme vetëm nëse bëni kërkesa të larta për intelektin, dhe në të njëjtën kohë neglizhoni karakteristikat e tjera, të tilla si pamja dhe humori.

Sapioseksual - shpesh përdoret në profilet e takimeve

Në ditët e sotme, shumë njerëz e përdorin këtë term për të dalluar veten. Në internet mund të gjeni një grusht "sapioseksualë" në profile të ndryshme. "Unë jam i zënë vetëm nga njerëz shumë të zgjuar dhe inteligjentë!" A është kjo një deklaratë seksuale?! Ose me fjalë të tjera: "Njerëz me një IQ të ulët, ju lutemi qëndroni larg meje!" Është e diskutueshme nëse njerëzit mund të lidhen fare me këtë nocion.

A e vlerësojnë më shumë femrat inteligjencën?

• Nuk ka statistika që vërtetojnë se gratë kanë më shumë gjasa të jenë më sapioseksuale sesa burrat. Sidoqoftë, ka dëshmi se cilësia e spermës gjithashtu rritet me rritjen e IQ. Psikologu evolucionar Geoffrey Miller ishte në gjendje ta vërtetonte këtë në hulumtimin me veteranët vietnamezë.

Çfarë është sapioseksualiteti? Lidhje emocionale ose inteligjencë

• Meqenëse termi trend rrallë shfaqet vetëm, ne do të donim t'ju prezantonim me një term tjetër ... demiseksualitetin! Të dy termat janë mjaft të ngjashëm. Nëse jeni demiseksual, atëherë do të përjetoni tërheqje seksuale vetëm për shkak të lidhjes emocionale dhe nuk do të hyni në marrëdhënie shumë shpejt.

• Aspekti kohor është më i theksuar këtu sesa për njerëzit sapioseksualë. Në fakt, për lidhje emocionale ndoshta keni nevojë për më shumë sesa për njohjen e inteligjencës dhe atraktivitetin e saj.

• Sidoqoftë, tërheqja ndaj një personi inteligjent mund të çojë gjithashtu në një lidhje emocionale. E parë në këtë mënyrë, është gjithashtu e mundur që të jeni sapioseksualë dhe demiseksualë. Thjesht mos mendoni shumë për kushtet dhe shijoni takimin tuaj, shkruan brigitte.de.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat