Dogana e Përgjithshme kalon online pesë shërbime të rëndësishme

Tirana

Dogana e Përgjithshme kalon online pesë shërbime të rëndësishme

Më: 30 prill 2024 Në ora: 17:50
Foto ilustrim

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave, ka njoftuar ditën e sotme kalimin online të pesë shërbimeve të rëndësishme.

Aplikimi online për pajisjen me dokumenta të caktuara nga Drejtoria e Përgjithshme e Doganave, do të bëhet përmes portalit qeveritar “e-Albania”.

“Në zbatim të Urdhrit të Kryeministrit, Nr. 153 Prot., datë 25.11.2019 “Për marrjen e masave dhe rregullimin e dispozitave ligjore për aplikimin e shërbimeve vetëm online nga data 01.01.2020”, një pjesë e aplikimeve për vendime të favorshme (autorizime, leje dhe licensa) realizohen vetëm online përmes portalit e-Albania”- thuhet në njoftim.

Aktualisht, Drejtoria e Përgjithshme e Doganave ka 34 shërbime që mundësohen online. Pas këtij vendimi, kalojnë online konkretisht shërbimet e mëposhtme:

Aplikim për Autorizim për Administrim të ambienteve të Magazinimit të Përkohshëm
Kërkesë për miratim të Autorizimit për përdorimin proçedurës së deklarimit të thjeshtëzuar
Kërkesë për shtesa/ndryshime në Autorizimin e Magazinimit të Përkohshëm 
Kërkesë për transferim Agjenti doganor nga një Agjenci Doganore në një tjetër
Kërkesë për transferimin e të drejtave dhe detyrimeve nga një mbajtës tek një tjetër të autorizimit për RLP me përjashtim të pjesshëm

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat