Punëtorët e Mercedes morën shpërblime rekord

Auto

Punëtorët e Mercedes morën shpërblime rekord

Më: 21 janar 2023 Në ora: 18:47
Foto ilustrim

Që nga viti 1997, Mercedes ka ndarë një pjesë të fitimeve të saj me punëtorët. Këtë vit ai u pagoi atyre një bonus rekord.

Vitin e kaluar rreth 100 mijë punëtorë të Mercedesit kanë marrë një bonus prej 6.000 eurosh, me të cilin menaxhmenti i ka shpërblyer punëtorët për vitin fitimprurës 2021. Pas kësaj praktike, krahas vitit të kaluar relativisht të suksesshëm, Mercedes vendosi t’u paguajë punëtorëve një bonus rekord prej 7300 euro këtë vit, që është më shumë se shuma aktuale maksimale e pagesës prej 6465 euro.

Rreth 93 mijë punëtorë do të marrin këtë shumë të vogël. Për shumën dhe pagesën e bonusit është marrë vesh menaxhmenti dhe këshilli i punëtorëve dhe do të paguhet me pagën e muajit prill. Duke filluar nga viti i biznesit 2023, do të vendoset një sistem i ri i llogaritjes së bonusit për pjesën e fitimit. Mercedes thotë se strategjia e re do të “përafrohet me sistemin ekzistues të menaxhimit”.

Bonusi rekord vjen në një kohë kur Mercedes mori një vendim për investime rekord në gamën elektrike.

Deri në fund të dekadës, kompania do të investojë mbi 43 miliardë euro. Deri në vitin 2030, ajo do të ofrojë ekskluzivisht modele elektrike në shumicën e tregjeve dhe deri atëherë planifikon të ndërtojë tetë fabrika të baterive.

Nga ana tjetër, investimet në zhvillimin e motorëve me djegie të brendshme do të reduktohen me 80 për qind deri në vitin 2026. 

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat