A është i rrezikshëm përdorimi i telefonit gjatë furnizimit me karburant?!

Auto

A është i rrezikshëm përdorimi i telefonit gjatë furnizimit me karburant?!

Më: 10 maj 2024 Në ora: 22:49
Foto ilustrim

Pavarësisht rrezikut të vogël që telefoni juaj celular të ndezë zjarrin, kompandiae naftës Shell thotë se nuk është e mençur të përdorni telefonin tuaj gjatë furnizimit me karburant.

Disa pika karburanti kanë shenja paralajmëruese që ndalojnë përdorimin e celularëve gjatë karburantit.

Një arsye e mundshme?

Telefonat celularë mund të kenë energji të mjaftueshme për të krijuar një shkëndijë. Kjo, e kombinuar me gazrat nga benzina e ndezshme, mund të shkaktojë zjarr, i cili nga ana tjetër mund të rezultojë në lëndime serioze.

“Asnjëherë nuk kemi qenë në gjendje të gjurmojmë një incident që përfshin përdorimin e telefonave celularë gjatë furnizimit me karburant”, njoftoi për USA Today Instituti Amerikan i Pajisjeve të Naftës.

Rreziku është teorik, por për sa kohë ka perspektiva teorike, duhet të respektohen rregullat. Ngjitëset pa pengesa ende në përdorim në shumë pika karburanti datojnë që në ditët e para të telefonave celularë. Në atë kohë, bateritë e celularëve ishin shumë më të mëdha dhe ekzistonte rreziku i shkëndijave.

Shell, me gjithë rrezikun e vogël që telefoni juaj celular të ndezë zjarrin, thotë se nuk është e mençur të përdorni telefonin tuaj gjatë furnizimit me karburant. Kujdesi nuk mjafton kurrë.

Sot, paralajmërimet e celularëve kanë të bëjnë më shumë me pakujdesi gjatë mbushjes së karburantit. Kjo do të thotë, për faktin se do të merreshit me celularin ose do të flisnit me dikë dhe do të ishit më pak të përqendruar në atë që duhet të bëni në vetë pompën kur mbushni karburantin.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat