Rruga e lirisë nuk ka përfunduar

Fejtone

Rruga e lirisë nuk ka përfunduar

Nga: Xhemile Kçiku Më: 26 prill 2010 Në ora: 19:02

Prishtinë, 26 prill – Rruga e lirisë nuk ka përfunduar ende, të cilën e trasuan shumë intelektualë e heronj, sikurse ishte Ali Aliu-Kelmendi, i cili ishte pjesëmarrës i Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare që nga viti 1941 dhe një ndër ekonomistët e parë shqiptarë në Kosovë, u tha në mbledhjen komemorative, të hënën në Prishtinë.

Në moshën 85 vjeçare ndërroi jetë veprimtari i shquar i çështjes kombëtare, Aliu Aliu-Kelmendi nga Presheva. Ali Aliu ishte veprimtar në Lëvizjen çlirimtare shqiptare të pas Luftës së Dytë Botërore për çka vuajti edhe shumë vite burg.

(Tekstin e plotë mund ta lexoni në numrin e nesërm të gazetës, “Bota sot”)

Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat