Mosha e pensionimit të shtyhet apo të shkurtohet?

Fejtone

Mosha e pensionimit të shtyhet apo të shkurtohet?

Nga: Arta Meha Më: 28 prill 2010 Në ora: 19:20

Prishtinë, prill - Mosha 65 vjeç përfaqëson moshën e pensionimit për të dy gjinitë në Kosovë. Mosha e daljes në pension, njëzet vjet më parë ishte 50 vjeç për gratë dhe 55 vjeç për burrat. Mungesa e Ligjit për Sigurimin Pensional dhe Invalidor, po i dëmton shumë pensionistët e Kosovës dhe i ka bërë ndër kategoritë më të diskriminuara dhe të lëna anash në Kosovë. Edhe pse ata kanë punuar me dekada për këtë vend dhe për të pasur një pension në moshën e pleqërisë, kjo mbetet vetëm një dëshirë e tyre e përditshme.

(Tekstin e plotë mund ta lexoni në numrin e nesërm të gazetës, “Bota sot”)

Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat