Dhoma e artë me ujin më të pastër në botë - Bota Sot
E diel, 20 tetor 2019
  • Dhoma e artë me ujin më të pastër në botë

    Super Kamiokande, diktuesi i neutrinos, është një eksperiment që po kryhet në Japoni brenda një ndërtese të lartë sa 15 kate, të ndërtuar nën këmbët e një mali në Japoni.

    Neutrinot janë grimca nënatomike që kalojnë përmes trupave tanë gjatë gjithë kohës.

    Duke studiuar neutrinot, mund të mësojmë për supernovat dhe përbërjen e universit.

    Kjo pajisje është plot me ujë ultra të pastër që mund të mbledhë vlerat ushqyese nga flokët dhe të tretë metalin po të hidhet me presion.

1 / 9