Urim zemre për Pashkët - Bota Sot
Urim zemre për Pashkët

Kultura

Urim zemre për Pashkët

Nga: Neki Lulaj Më: 12 prill 2020 Në ora: 12:26
Neki Lulaj

Për Kremtën e Pashkëve

Unë i ngjaj heshtjes së vërritur

I ngjaj kohës së djerritur

I ngjaj tokës pjellëndritur

I ngjaj lumit të kodrës

I ngjaj fushës së logut

I ngjaj gurit e qiellit

I ngjaj malit të dehur nga gjelberimi..

 

Unë i ngjaj fjalës besëlidhur

I ngjaj bukës se votrës se mikut

I ngjaj gurrës së ujit të burimit

I ngjaj gjuhës fluturore

I ngjaj lulës arbërore

I ngjaj qiellit Ylber ndritur..

Unë i ngjaj besës së shqiptarisë

Ne festën e Pashkëve të bukurisë

Ringjalljen e Jezu Krishtit..

 

I ngjaj zogut të malit

I ngjaj shiut të prillit e majit

I ngjaj pranverës blerore

I ngjaj verës përcëllore

I ngjaj vjeshtës pjellore

I ngjaj borës e fluturore

I ngjaj Vjosës Drinit e Bunës

Unë i ngjaj…

gjirit dhe prehërit të Atdheut

Për kremtën e pashkëve

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat