Vargu i poezisë për plisin tonë të bardhë - Bota Sot
Vargu i poezisë për plisin tonë të bardhë

Kultura

Vargu i poezisë për plisin tonë të bardhë

Nga: Agron Gjediu - Aziz Bytyçi Më: 27 korrik 2017 Në ora: 12:47
Shoqata Mbarëkombëtare“Bytyçi”, Tiranë-Prizren

Me sa do duket qartë piktori i mirënjohur Tropojanë, e ka gjetur frymezim jo vetëm artistikë por edhe burimorë historikë tek lënda dhe tema për plisin e bardhë, thënë ndryshë në Malësi të Gjakovës kapuçi i bardhë, por aqë më tepër edhe për stemën apo logon e Shoqatës Mbarëkombëtare “Bytyçi”, Tiranë-Prizren dhe jo vetëm.

Fantazia e tij krijuese nuk është mjaftuar me aqë por ai ka krijuar edhe një realizim artistikë me domethënie përmbajtësore për fisin e tij të Krasniqës. 

Ne kuader te aksionit per ruajtjen dhe popullarizimin e simbolit tonë kombetarë sikurse është më rëndësinë e tijë të veçantë “Plisin e Bardhë”, kane vijuar dhe po vijojnë perkrahje, mbeshtetje, nisma, bashkëpunime, krijimtari në vargjë, foto artistike dhe historike me plis, etj. 

Në atë kuadër na ka ardhur kohë më parë edhe një realizim artistik më stil, kuptim dhe kompozim tejet domethënës të emertuar “Bytyçasi me plis”, realizuar me artë nga piktori i mirënjohur Tropojan, Abdullah Gjongecaj. 

Po ai nuk është e mjaftueshmë me aqë sa kemi publikuar më datën 20.07.2017, sepse puna e tijë krijuesë ka vijuar dhe vazhduar edhe më tejë, deri sotë e kesaj ditë.
Me sa do duket qartë piktori i mirënjohur Tropojanë, e ka gjetur frymezim jo vetëm artistik por edhe burimor historik tek lënda dhe tema për plisin e bardhë, thënë ndryshë në

Malësi të Gjakovës kapuçi i bardhë, por aqë më tepër edhe për stemën apo logon e Shoqatës Mbarëkombëtare “Bytyçi”, Tiranë-Prizren dhe jo vetëm.

Fantazia e tij krijues nuk është mjaftuar me aqë por ai ka krijuar edhe një realizim artistikë me domethënie përmbajtësore për fisin e tij të Krasniqës. 

Përveçse qëllimit bazë për të cilin janë krijuar, keto punime do sherbejnë jo vetëm për tu publikuar si të tilla në internet dhe ne gazetën “Bytyçi”, por ato më së miri do shërbejnë edhe si ilustrime artistikë në botime të ndryshme letrare dhe artistike.

Krahas disa punimëve të reja të keti piktori te talentuar qe ka bërë për shoqatën tonë, do publikojmë të parën edhe atë punim qe ka bërë për fisin e tij të lavdishëm të Krasniqës së Malësisë së Gjakovës.

Më këtë rast e falënderojmë atë përzëmërsisht.

Shoqata Mbarëkombëtare“Bytyçi”, Tiranë-Prizren.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat