Gati për seancën e themelimit të Asociacionit në Luginë... - Bota Sot
Gati për seancën e themelimit të Asociacionit në Luginë...

Lajme

Gati për seancën e themelimit të Asociacionit në Luginë...

Më: 11 shtator 2015 Në ora: 15:37

Janë bërë të gjitha përgatitjet e nevojshme për mbajtjen e seancës së jashtëzakonshme të këshilltarëve legjitim shqiptarë të tria kuvendeve të Preshevës, Buajnocit e Medvegjës.

Jonuz Musliu, kryetar i Këshillit Kombëtarë Shqiptarë, ka ftuar tashmë të zgjedhurit legjitim, dhe gjithçka, sipas tij është gati.

Konfirmimin e tyre e kanë dhënë tashmë përmes firmave edhe shumica e këshilltarëve të tria kuvendeve.

Ata presin që përmes Asociacionit të avancojnë të drejtat e tyre duke marr për bazë veprimin e serbëve në Republikën e Kosovës.

Përderisa tashmë janë bërë të gjitha përgatitjet e mundshme që të mbahet Seanca e jashtëzakonshme e këshilltarëve legjitim të shqiptarëve të tria Kuvendeve të Luginës për formimin e Asociacionit të komunave Shqiptare, njohës të çështjeve në këtë zonë, janë shprehur pesimist në suksesin e këtij institucioni.

Sipas tyre, ky formacion nuk ka legjitimitet juridik sikur që nuk ka as mbështetjen e tërësishme të popullatës shqiptare të këtushme.

Përkundër kërcënimeve të zyrtarëve të lartë serb, Asociacioni i Komunave Shqiptare në Luginë pritet të marrë dritën jeshile për themelim të saj.

Shqiptarët në Preshvë, Bujanoc e Medvegjë, që nga fillimi i pluralizmit politik në vitet e `90-ta, kanë vepruar në përpjekje të realizimit të drejtave të tyre legjitime.

Referendumi i vitit 1992, lufta e UÇPMB-së dhe marrëveshja e Konçulit, llogariten vlera kapitale kombëtare. ndërkohë përfshirja në të gjitha nivelet institucionale të shtetit serb, që nga pushtetet lokale, ato republikane dhe së fundi formimi i Këshillit Nacional Shqiptarë, nuk kanë dhënë rezultate konkrete në avancimin e të drejtave më elementare.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat