Alfred Papuciu - një "profesor i talasemisë" i vetë-mësuar - Bota Sot
Alfred Papuciu - një "profesor i talasemisë" i vetë-mësuar

Libra

Alfred Papuciu - një "profesor i talasemisë" i vetë-mësuar

Më: 4 dhjetor 2019 Në ora: 16:40
Alfred Papuciu me Presidentin e TIF dhe anëtarët e Bordit dhe me Prof. Jean-Philippe Assal

Alfred Papuciu ka mbajtur një ditar të talasemisë që nga viti 1981, kur ai mësoi për këtë çrregullim. Gjatë viteve, ai vuri në dukje gjithçka që mësoi, dhe tani ai ka vendosur të ndajë reflektimet e tij në një libër të quajtur përkohësisht” Hope for the  Near Future” /Shpresë për të ardhmen e afërt/.

Kontakti i parë i Alfred Papuciut me talaseminë ishte nëpërmjet Fondacionit  Cooley Anemia, në Nju Jork dhe prej tyre mësoi për ekzistencën e një federate me bazë në Qipro që promovonte luftën botërore kundër talasemisë. Kjo, sigurisht, ishte TIF. Ai kujton: "Z. Panos Englezos, Presidenti i TIF, më priti në Limasol të Qipros në mars 2004. Dëshiroj të shpreh gjithë mirënjohjen time që më inkurajoi mua që të vazhdojmë luftën tonë të përbashkët kundër talasemisë ".

Përmes viteve, Alfredi ka lexuar kaq shumë për talaseminë dhe trajtimin e saj që ai tani i referohet vetes si një "profesor i vetëshpallur" mbi këtë temë. Ai është i njohur me zhvillimet e fundit dhe lexon rregullisht artikuj shkencorë dhe libra, duke përfshirë ato që mbulojnë tema komplekse, si transplantimi i palcës së kockës. Ai ka botuar shumë libra, në të cilat ai ka shkruar për talaseminë, TIF dhe CAF. Nëpërmjet projektit të tij të fundit, ai dëshiron të shprehë falënderimet e tij për të gjithë njerëzit që ka takuar gjatë viteve. "Në të ardhmen e afërt unë do të filloj historinë ... ditarin e një njeriu të thjeshtë - profesor i gjuhës franceze, mediator kulturor, përkthyes dhe gazetar - për përfshirjen e tij me talaseminë që nga viti 1981." Sigurisht, ne në TIF mezi presim për të marrë një kopje të librit!

TIF dëshiron të dëgjojë historinë tuaj!     

Publikuar në rishikimin e Federatës Ndërkombëtare të Talasemisë (TIF).

Nëse keni një histori që prek ndonjë sëmundje të talasemisë, ose nëse dini për një çështje frymëzuese ose me ndikim të pacientëve të talasemisë në jetën e tyre, individi në komunitetin e talasemisë, të cilin ju mendoni se TIF duhet të intervistojë, na tregoni për këtë . Ne e dërgojmë atë në TIF.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat