Ka një detaj të rëndësishëm që duhet të shihni kur blini pastën e dhëmbëve!

Shëndetësia

Ka një detaj të rëndësishëm që duhet të shihni kur blini pastën e dhëmbëve!

Më: 9 mars 2022 Në ora: 11:00
Ilustrim

Shumica prej nesh kur blejmë pastën e dhëmbëve, shohim vetëm emrin e kompanisë dhe e marrim. Por a e keni lexuar ndonjëherë atë që shkruan poshtë pastës?

Pjesa e poshtme e pastës së dhëmbëve tregon një detaj shumë me rëndësi. Në të tregohet nëse pasta është bërë nga substanca organike ose jo.

Në fund të saj duhet të jetë një katror me ngjyrë blu, të kuqe, të gjelbër ose të zezë.

Çfarë domethënie ka secila ngjyrë?

– Ngjyra e zezë, tregon se pasta përmban vetëm kimikate.
–Ngjyra e kuqe tregon se pasta është e bërë nga kombinimi i kimikateve me substanca natyrale.
–Ngjyra blu tregon se pasta përmban substanca natyrale dhe ilaçe.
– Njgyra e gjelbër tregon se pasta e dhëmbëve ka vetëm përbërës natyral. Zgjidheni ju tani cilën pastë të merrni.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat