Shkupi i tre tualeteve publike

Shkupi

Shkupi i tre tualeteve publike

Më: 4 janar 2021 Në ora: 08:33
Foto ilustrim

Ndodh edhe kjo! Në kryeqendrën e Maqedonisë së Veriut ka vetëm tre tualete publike. Nga Qyteti i Shkupit thonë se në menaxhim dhe juridiksion të tyre janë vetëm se tre tualete publike. Ndërkohë qytetarët shprehen se mungesa e këtyre tualeteve ndjehet dukshëm gjithandej, nëpër të gjitha lokacionet e qytetit ku numri dhe lëvizjet e qytetarëve është e madhe.

Shkupi, si kryeqendër në Maqedoninë e Veriut, qytet i cili shquhet për numër më të madh të popullsisë në krahasim me qytetet e tjera të vendit me pothuajse rreth 600.000 banorë, vazhdon të ketë nevojat dhe kërkesa të mëdha. Lëvizjet e qytetarëve nëpër sheshet e qytetit, parqe, qendra tregtare… përpos nevojave të tjera urbanistike e infrastrukturore, dukshëm ndjehet nevoja edhe për qasje në tualete publike, nga ku qytetarët e në veçanti personat me nevoja të veçanta, si dhe ato me sëmundje të ndryshme, të kenë mundësi për kryerjen e nevojave të tyre fiziologjike. Nga qyteti i Shkupit informojnë se qyteti në menaxhim dhe përkujdesje ka vetëm tre tualete publike, të cilat janë të lokalizuara nëpër vende ku më së tepërmi ka lëvizje të qytetarëve. “Në përputhje me Ligjin për Qytetin e Shkupit, i cili bën dallimin në kompetencat ndërmjet qytetit dhe komunave, në qytet – tualetet publike janë brenda kompetencave të komunave, kështu që për përgjigje në shumicën e pyetjeve tuaja, duhet të drejtohuni atje. Vetëm tre tualete publike janë nën juridiksionin tonë, ku dy janë të vendosura në parkun e qytetit (një në pjesën e parë dhe një në pjesën e dytë), si dhe tualetet nën urën ‘Goce Delçev’. Mirëmbajtja e këtyre tre tualeteve kryhet nga ndërmarrja publike e qytetit ‘Parqet dhe Gjelbërimi’”, deklaron Valon Salihu, zëdhënës i qytetit të Shkupit.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat