​Autobusët e “Shkupit” nesër qarkullojnë vetëm deri 09:00, më pas nis protesta

Shkupi

​Autobusët e “Shkupit” nesër qarkullojnë vetëm deri 09:00, më pas nis protesta

Më: 21 janar 2024 Në ora: 20:23
Autobusët e “Shkupit”

Në ora 10:30 të punësuarit do të dalin në protestë para kazermës së Qytetit të Shkupit, ku do të mbahet seanca e Këshillit për të votuar subvencionet për NQP, dhe varësisht nga epilogu i seancës së Këshillit do të varet nëse autobusët e Ndërmarrjes së Transportit Publik “Shkupi” do të vazhdojnë të lëvizin

Qytetarët e Shkupit që përdorin transportin publik do të mund të përdorin autobusët e NQP-së nesër vetëm në mëngjes nga ora 04:30-09:00. Më pas autobusët do të parkohen në bazat e kompanisë në Autokomandë dhe Gjorçe Petrov, ndërsa në ora 10:30 punëtorët do të dalin në protestë para kazermës së Qytetit të Shkupit, ku do të mbahet seanca e Këshillit.

Ky vendim është marrë në mbledhjen e pasdites së sotme të punëtorëve dhe sindikatave në NQP.

Kryetari i Sindikatës Miço Stojanovski pas takimit, tha se varësisht nga epilogu i seancës së Këshillit, do të varet nëse do të vazhdojnë të qarkullojnë autobusët e NQP-së.

“Nëse rezultati i seancës së nesërme është pozitiv dhe vendimi merret siç kërkojmë ne dhe kur paga e dhjetorit të kalojë në llogaritë e punonjësve, autobusët do të vazhdojnë të qarkullojnë. Shpresoj që kjo të vazhdojë gjatë gjithë vitit 2024 që të mos ndodhin ngjarje të tilla ku ne i keqtrajtojmë përdoruesit tanë të shërbimeve, pra qytetarët e Shkupit dhe mendoj se kjo praktikë e praktikuar nga këshilltarët në qytetin e Shkupit do të ndalet një herë. dhe për të gjithë,” tha Stojanovski.

Nesër, në ditën e parë të gjysmëvjetorit të dytë, do të sigurohet transport për nxënësit për shkollat rajonale që kanë marrëveshje me Kompaninë, si dhe do të ketë furgonë për personat me nevoja të veçanta.

Pauzë në komunikacionin e autobusëve të NQP “Shkupi” para një viti e gjysmë pati kur për herë të parë në histori Shkupi mbeti pa transport publik pasi edhe atëherë, si edhe tani, punëtorët ishin në grevë për shkak të mos marrjes së pagave. Pas ndërprerjes njëditore të komunikacionit, Këshilli i Qytetit të Shkupit pati transferuar paratë në llogarinë e NQP-së, pas së cilës protesta është ndërprerë, ndërsa nga dita e nesërme autobusët kanë vazhduar të qarkullojnë. /AlsatMk

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat