Si të dalloni nëse një ushqim i paketuar ka shumë kripë

Ushqime

Si të dalloni nëse një ushqim i paketuar ka shumë kripë

Më: 24 janar 2021 Në ora: 16:33
Foto ilustrim

Kripa është një përbërës që mund të ndihmojë në ruajtjen e ushqimit dhe në rritjen e shijes së tij. Konsumi i tepërt i kripës, megjithatë, mbart rreziqe shëndetësore.

Më konkretisht, marrja e shtuar e kripës kontribuon në zhvillimin e hipertensionit te njerëzit me një predispozitë relative. Njerëzit me presion të lartë të gjakut kanë një rrezik më të lartë të zhvillimit të sëmundjes koronare të zemrës, dhe veçanërisht goditje në tru, sesa ata me presion normal të gjakut.

Zbuloni se si e kuptoni nëse një ushqim i paketuar ka shumë kripë dhe sa është ideale.

Kërkoni etiketën ushqyese në etiketat e produkteve të paketuara. Nëse një ushqim në 100 gr. përmban më shumë se 0.6 g. natriumi (ose 1.5 g kripë) është atëherë i lartë në natrium / kripë. Nëse një ushqim në 100 gr. përmban 0,1 g. natrium (ose 0.3 g kripë) ose më pak, atëherë është i ulët në natrium / kripë.

Nëse sasia e kripës për 100 g. është midis këtyre vlerave, atëherë ushqimi përmban një nivel të moderuar kripe.

Shumë pak në natrium / kripë është një ushqim që nuk përmban më shumë se 0,04 g. natriumi ose një sasi ekuivalente e kripës për 100 g. ose 100 ml.

Natriumi / kripa është një ushqim që përmban jo më shumë se 0.005 g. natriumi ose një sasi ekuivalente e kripës për 100 g. ose 100 ml.

Mos harroni se sasia që konsumoni nga një ushqim i veçantë ka një ndikim në sa kripë konsumoni. 

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat