Daimler do të prodhojë motorin e parë elektrik në fabrikën e tij më të vjetër

Auto

Daimler do të prodhojë motorin e parë elektrik në fabrikën e tij më të vjetër

Më: 22 nëntor 2021 Në ora: 19:24
Daimler

Daimler do të prodhojë motorin e parë elektrik në fabrikën e tij më të vjetër në Berlin, tha prodhuesi i veturave, duke ofruar lehtësim për punëtorët e shqetësuar se vendi i prodhimit të motorëve me naftë ishte në prag të largimit të disa punëtorëve.

Punëtorëve që kishin frikë për pozicionet e tyre pasi Daimler tha në shtator 2020 se selia e saj në Berlin do të përfundonte prodhimin e motorit me naftë me 6 cilindra brenda një viti do t'u ofrohet gjithashtu rikualifikim në softuer dhe kodim, tha kompania gjermane.

Rreth 450 nga 2300 punëtorët e uzinës kanë aplikuar për të ndjekur një kurs trajnimi pilot 160-orësh në zhvillimin e softuerit, tha kryetari i këshillit të punës Michael Rahmel.

Motori, i njohur si një motor me fluks boshtor dhe i projektuar nga startup-i britanik YASA, të cilin Daimler e bleu në fillim të këtij viti, peshon një pjesë të ekuivalentit të tij me naftë dhe mund të rrisë gamën e një EV-je deri në 7%, tha themeluesi i YASA, Tim Woolmer.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat