Tesla nuk do të përmirësojë kompjuterin Hardware 3

Auto

Tesla nuk do të përmirësojë kompjuterin Hardware 3

Më: 28 janar 2023 Në ora: 06:38
Foto ilustrim

Gjatë një pyetësori të Tesla pas publikimit të rezultatit të financave të tremujorit të katërt dhe të tërë vitit 2022 gjatë ditës së djeshme, Elon Musk i shpërndau disa detaje për veturat Tesla.

Përveç konfirmimit të prodhimit të kufizuar të Cybertruck këtë verë, CEO i kompanisë tha se ne duhet të presim kompjuterin e gjeneratës së ardhshme që duhet të përmirësojë ndjeshëm aftësitë FSD.

Megjithatë, ka lajme të këqija për klientët ekzistues. Ai tha se pronarët aktualë të Tesla-s që kanë automjetet e tyre të fuqizuara nga kompjuteri aktual Hardware 3 nuk do të jenë në gjendje të përditësojnë veturat e tyre me kompjuterin e ardhshëm Hardware 4. Nga Tesla thonë se kjo thjesht nuk është e mundur si financiarisht ashtu dhe teknikisht, raporton Arena EV.

Elon Musk ende mendon se kompjuteri aktual Hardware 3 është i aftë të përdorë mjaft mirë FSD (Full Self-Driving) dhe tejkalon aftësitë njerëzore.

“Hardware 3 nuk do të jetë aq i mirë sa Hardware 4, por unë jam i bindur se Hardware 3 deri më tani do të tejkalojë sigurinë e njeriut mesatar. Pra, le të themi, nëse Hardware 3 mund të jetë, të supozojmë, 200 për qind ose 300 për qind më i sigurt se njerëzit, Hardware 4 mund të jetë 500 për qind ose 600 për qind më i sigurt. Përtej kësaj do të jetë Hardware 5. Por ajo që me të vërtetë ka rëndësi është se ne po përmirësojmë sigurinë mesatare në rrugë”, citohet të ketë thënë Musk.

Më parë, përmirësimi nga Hardware 2.5 në Hardware 3 ishte i mundur dhe shumë klientë që morën paketën e plotë FSD e morën përditësimin falas. Pra, është një zhgënjim i madh për ata që kanë paguar për paketën e plotë të vetëdrejtimit në 2022, e cila tani kushton 13,804 euro (15,000 dollarë).

Niveli i Përmirësuar Autopilot, megjithatë, do t’ju paguajë vetëm 5,521 euro (6,000 dollarë) dhe do t’ju mungojë vetëm zbulimi i semaforëve dhe shenjat e ndalimit. 

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat