Ekziston një mit që vetura e kuqe ndalohen më shumë në trafik, por si qëndron e vërteta?

Auto

Ekziston një mit që vetura e kuqe ndalohen më shumë në trafik, por si qëndron e vërteta?

Më: 8 shkurt 2024 Në ora: 12:06
Foto ilustrim

Vetura e kuqe kanë qenë objekt i vëmendjes së shtuar kur bëhet fjalë për policët e trafikut.

Ekziston një hipotezë, ku makinat e kuqe ndalohen më shpesh nga policët e trafikut se sa automjetet me ngjyra të tjera, ndonëse nuk ka prova përfundimtare për ta mbështetur këtë pretendim.

Disa studime kanë sugjeruar se makinat e kuqe mund të kenë një faktor më të lartë të dukshmërisë, duke i bërë ato të dallohen më shumë në rrugë dhe në këtë mënyrë tërheqin më shumë vëmendjen nga zyrtarët e zbatimit të ligjit.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se ngjyra e një makine nuk është faktori kryesor për t’u ndaluar në trafik.

Zyrtarëve të zbatimit të ligjit u kërkohet që të kenë një shkak të mundshëm për ta ndaluar rrugës një makinë, sikurse shkelja e trafikut ose dyshimi për veprimtari kriminale.

Vlen gjithashtu të theksohet se faktorë të tjerë, sikurse marka dhe modeli i një makine, mosha dhe gjinia e drejtuesit, si dhe vendndodhja dhe ora e ditës, mund të luajnë gjithashtu një rol në sa shpesh tërhiqet një automjet.

Në përgjithësi, ndonëse ekziston pretendimi se makinat e kuqe ndalohen më shpesh, nuk ka asnjë provë përfundimtare që e mbështet këtë.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat