Mjeku monstër: U dha ilaç vdekjeprurës dy pacientëve me COVID

Evropë

Mjeku monstër: U dha ilaç vdekjeprurës dy pacientëve me COVID

Më: 25 janar 2021 Në ora: 16:02
Foto ilustrim

Një mjek urgjence në një spital publik në provincën e Brescia në Itali është arrestuar pasi dyshohet për vrasje të qëllimshme të dy pacientëve të infektuar me Covid-19.

Po ashtu dyshohet se mjeku administronte ilaçe me efekt bllokimi anestetik dhe neuromuskular.

Faktet datojnë në Marsin e kaluar, kur shpërtheu pandemia dhe numri i lartë i infeksioneve preku spitalet, duke i bllokuar ato.

Karabinierët e NAS të Brescia, dy muaj pas ngjarjeve, duke mbledhur dhe përpunuar informacione në lidhje me mundësinë që vdekja e disa pacientëve, e cila ndodhi në dhomën e urgjencës së një spitali në provincë, ishte shkaktuar nga praktikat mjekësore të ndërmarra me vetëdije nga një mjek, menjëherë filloi një hetim, në marrëveshje me Prokurorin e Republikës së Brescia.

Gjithashtu përmes mbështetjes së hetimeve teknike kriminalistike të urdhëruara nga autoriteti gjyqësor, aktivitetet hetimore bënë të mundur analizimin e të dhënave mjekësore të pacientëve të shumtë që vdiqën në atë periudhë nga Covid-19, duke gjetur në disa raste një të papritur dhe jo lehtësisht të shpjegueshme, përkeqësimi i kushteve shëndetësore.

Tre trupa u zhvarrosën që t’i nënshtroheshin autopsisë dhe hetimeve toksikologjike. Hetimet zbuluan, brenda indeve dhe organeve të njërit prej tyre, praninë e një ilaçi anestetik dhe relaksues të muskujve që përdoret zakonisht në procedurat e intubimit dhe qetësimit të pacientit, i cili, nëse përdoret jashtë procedurave dhe dozave specifike, mund të shkaktojë vdekjen tek pacienti.

Për më tepër, në regjistrat mjekësorë të të ndjerit nuk është shënuar përdorimi i atyre ilaçeve, aq sa të ngrihet dyshimi se i dyshuari është gjithashtu përgjegjës për falsifikim të një dokumenti publik.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat