Ky është vendi më i lumtur evropian për njerëzit nën 30 vjeç

Evropë

Ky është vendi më i lumtur evropian për njerëzit nën 30 vjeç

Më: 13 prill 2024 Në ora: 13:44
Foto ilustrim

Finlanda mund të jetë vendi më i lumtur në botë për një sërë arsyesh, jo më pak e rëndësishmja është sauna, por moshat nën 30 vjeç kanë një mendim tjetër, pasi kanë votuar për Lituaninë, sipas Raportit Botëror të Lumturisë.

“Lituania rifitoi pavarësinë e saj jo shumë kohë më parë, ishte viti 1990,” tha Antanas Kairis, një profesor i asociuar në Departamentin e Psikologjisë së Përgjithshme në Universitetin e Vilnius. “Kjo do të thotë se të rinjtë nën 30 vjeç e kanë kaluar jetën e tyre tërësisht në Lituani të pavarur, ndërsa grupmoshat e tjera kanë përjetuar realitetin e ashpër të Bashkimit Sovjetik,” shtoi ai.

Që atëherë, ekonomia e Lituanisë është përmirësuar, si dhe kushtet sociale, me të rinjtë që kënaqen me jetën në këtë vend evropian. Tani, ajo është e sigurt, demokratike, moderne dhe me kalimin e viteve, ajo evoluon. Kujtojmë se viti 2004 ishte viti kur Lituania u bashkua me Bashkimin Evropian.

Përsa i përket zgjedhjes së të rinjve, padyshim që nuk është e rastësishme, pasi përmirësimi i ekonomisë ka bërë të mundur hapjen e pozicioneve të reja dhe më shumë mundësi zhvillimi. Niveli i arsimimit është mjaft i lartë, gjë që lidhet me funksionimin e duhur të sistemit arsimor.

Të rinjtë në Lituani janë shumë socialë dhe i bashkohen grupeve të ndryshme, si vullnetare apo sportive. Ata ndjehen të lirë të jetojnë dhe të ëndërrojnë.

Sipas të njëjtit burim, personat nën 30 vjeç janë mirënjohës për rrethanat e tyre të jetës dhe sigurohen që të shijojnë çdo moment, pa stres dhe pasiguri për të ardhmen. Natyrisht, jo të gjithë nën moshën 30 vjeç kanë të njëjtin mendim.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat