Kosovë!

Kultura

Kosovë!

Nga: Adem Bytyqi Më: 31 janar 2023 Në ora: 17:20
Adem Bytyqi

Kosovë!

Vendi që ke vujtur ma shumë

Se ç'do vend tjetër

N'Evropë dhe Botë

Popullata jote ka rënkuar gjatë

Nga thundra e sundimit mizor sllavë

Historinë tende Kosovë 

E kanë shkruar me gjakë

Vujtjet e shqipëtarëve 

Që nga Parandoria Osmane

E deri  të kasapi i fundit serb

I ballkanit Slobodan Millosheviq.

Dhe histeritë fashiste 

T'presidentit aktual t'Serbisë

Alexander Vuqiq 

I cili nuk ngopet me mizorit makabre

T'regjimit tij kundër një populli paqëdashës

I cili pas aq shumë vujtjesh 

Nga regjimi serbo sllav 

Më n'fund e fitojë lirinë

Për t'cilën ka derdhur një oqen gjak.

Edhe pas kësaj lirije 

Serbia okupatore 

Dhe ish Kolonialiste e Kosovës

Bënë pérpjekje mbi njerêzore

Për t'ia anaksuar pjesën 

Ma të pasur Kosovës

Me resusere natyrore.

Duke mos i shkuar mendja

Se shqipëtarët nuk kanë 

Tokë për t'i falur

Pasi që Serbia

Pjesën m'a t'madhe t'shtetit Serbisë

E ka të shtrirë mbi tokatë e shqipëtarisë.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat