Krishtlindjet / Me familjen tënde apo të tijën… Ja si ta zgjidhni sa më lehtë këtë çështje - Bota Sot
Krishtlindjet / Me familjen tënde apo të tijën… Ja si ta zgjidhni sa më lehtë këtë çështje

Life style

Krishtlindjet / Me familjen tënde apo të tijën… Ja si ta zgjidhni sa më lehtë këtë çështje

Më: 10 dhjetor 2019 Në ora: 14:56
Ilustrim

Ndërsa afrohen festat, shumë çifte fillojnë të përjetojnë dilemën se ku dhe me kë t’i kalojnë. Le të zbulojmë se si t’ia bëjmë pa prishur harmoninë në çift.

Krishtlindjet po afrohen dhe pyetja se ku dhe me kë t’i kaloni po ju bie në mendje? Pa frikë, vetëm pak harmoni dhe punë ekipore për të kaluar këtë moment pa kriza të panevojshme. Në fund të fundit, Krishtlindja është një festë e njohur për t’u kaluar me familjen dhe mund të ndodhë që në dy të gjendeni pak në vështirësi se si ta trajtoni atë. Por ajo që ka rëndësi, në këto raste, është të kujtojmë se familja e parë që duhet të marrë parasysh është pikërisht ajo e formuar nga çifti, i cili, vetëm duke qëndruar i bashkuar dhe kompakt, do të jetë në gjendje të marrë vendimet e duhura.

Si të ndaheni mes familjeve për Krishtlindje

Duket se Krishtlindja është një nga periudhat në të cilat çiftet shpërthejnë më së shumti. Kjo është për shkak të kohës shtesë në të cilën janë bashkë, diskutimeve të vazhdueshme që zhvillohen rreth festave dhe se cilës familje duhet t’i jepet përparësi. Një problem që i prek të gjithë dhe që duhet të mësojnë të menaxhojnë në mënyrë që të mos rëndojnë qetësinë e çiftit që në këtë situatë të veçantë duhet të gjejë ekuilibrin, duke menaxhuar sa në qetë mënyrën si do të ndahen. Por si t’i bëjmë të gjitha këto?

Së pari duke komunikuar. T’i thuash njëri-tjetrit atë që mendon, të shprehësh një nevojë të caktuar ose mungesën totale të dëshirës mund të jetë një arsye për të bashkuar më shumë çiftin që do të mësojnë ta njohin më mirë njëri-tjetrin. Në fund të fundit, nëse e doni njëri-tjetrin, ju dëshironi lumturinë e tij dhe nuk ka asgjë më të bukur sesa të gjeni një mënyrë për pushuar?

Nëse, përkundër qëllimeve të mira, ju jeni akoma të pasigurt si të lëvizni, ja disa këshilla që duhet të ndiqni për t’u menaxhuar më mirë për një Krishtlindje të këndshme të jetuar në maksimum dhe pa stres.

Lëvizni me kohë. Rregulli i parë i artë është të veprosh me kohë. Të filloni të flisni menjëherë me partnerin është një mënyrë e mirë për të kuptuar nevojat e të dyve, për t’i vënë ato në provë dhe për të marrë një vendim që ju kënaq të dyve dhe që nuk krijon mosmarrëveshje. Nëse lëvizni me kohë dhe keni një mënyrë për ta bërë atë, një mundësi e mirë do të ishte të ftoni të dy familjet për darkë ose drekë dhe të kaloni ca kohë së bashku për të shijuar qetësinë e festave. Megjithatë, ndonjëherë, për shkak të distancës ose problemeve të tjera logjistike, një zgjedhje e tillë është jopraktike. Në këtë rast, të folurit me partnerin është thelbësore dhe është e rëndësishme të mbani mend që nëse e doni njëri-tjetrin dëshironi edhe lumturinë e tjetrit. Kjo duhet të jetë pika qendrore ku të merret çdo vendim në lidhje me ndarjen për këto festa.

Vazhdoni me zgjedhjen në çift. Pasi të merret vendimi se si të kaloni Krishtlindjet, është e mundur që familjet (ose të paktën një nga të dy) të përpiqen të bëjnë ndryshime, duke bërë propozime të ndryshme dhe duke vënë në vështirësi njërën ose tjetrin. Në këtë rast është shumë e rëndësishme të mbash dhe të zbatosh vendimet e marra në çift dhe gjithmonë të përpiqemi të kuptojmë njëri-tjetrin për të gjetur pika të reja takimesh pa ndërhyrjen e të tjerëve duke u bërë një arsye për krizë.

Mos përmendni mosmarrëveshje të së kaluarës. Kur tensioni bëhet i prekshëm është pothuajse instinktive të paraqitni probleme që janë shfaqur në të kaluarën, duke zhvendosur në mënyrë të panevojshme vëmendjen te grindjet, të cilat nuk janë të lehta për tu fikur pasi të jenë kthyer përsëri dhe që, përveç që rrezikojnë integritetin e palës, sigurisht nuk do të ndihmojnë në zgjedhje. Më mirë shtyjeni çdo grindje të së kaluarës në një moment më të qetë, gjithmonë duke u përpjekur të mos e humbni vëmendjen nga gjëja më e rëndësishme, që është dashuria, respekti, besimi dhe dëshira e ndërsjellë për të kaluar pushime të këndshme pa pasur nevojë të luftoni për shkak të të afërmve.

Merrni kohë për çiftin. Kalimi i kohës për të vendosur se çfarë të bëni për Krishtlindje mund të bëhet stresues dhe t’i bëjë njerëzit të humbin vëmendjen e gjithë argëtimit. Koha e lirë së bashku duhet të shkojë rreth blerjeve, duke montuar një pemë të këndshme Krishtlindjeje ose duke pushuar në divan, ndërkohë që shihni diçka që ju kënaq të dyve. Më mirë të bëni pushime, veçanërisht kur kuptoni se marrja e një vendimi duket e pamundur. Ndonjëherë gjërat thjesht duhet të metabolizohen dhe është e drejtë të marrësh kohë që kjo të ndodhë. Pasi të keni shprehur mendimet dhe arsyet që ju shtyjnë në një drejtim e jo në një tjetër, bëni një pushim për të shijuar kohën e lirë së bashku. Mbase harmonia në çift ju jep idenë se çfarë të bëni për Krishtlindje.

Bëhuni një ekip. Kur hasni vështirësi, është e drejtë t’i kujtoni vetes se jeni çift dhe për këtë arsye jeni një ekip. Nëse përpiqeni t’i shihni gjërat nga ky këndvështrim, të vendosni se me kë të kaloni pushimet tuaja dhe çfarë të bëni mund të ishte edhe argëtuese. Megjithatë për ta bërë këtë është e rëndësishme të jeni gjithmonë të sinqertë me njëri-tjetrin dhe kurrë të mos përpiqeni të manipuloni. Ekipi duhet të jetë i vërtetë dhe i bashkuar. Vetëm kështu ai do të jetë në gjendje të sjellë në shtëpi fitoren e Krishtlindjeve paqësore.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat