Këto truqe i mësuam në shkollë dhe ende janë funksionalë - Bota Sot
Këto truqe i mësuam në shkollë dhe ende janë funksionalë

Life style

Këto truqe i mësuam në shkollë dhe ende janë funksionalë

Më: 14 korrik 2017 Në ora: 15:36
Kuptoni edhe sa kohë perëndon dielli

Disa truqe të përditshme janë shumë të thjeshtë dhe të përdorshëm saqë gjeneratë pas gjenerate i përdor ato.

Megjithëse, përgjatë viteve këto truqe mund të ndodh që harrohen, dhe rikthehen në atë që quhet “këshillat e gjyshes”.

Prandaj, më poshtë ju sjellim disa truqe të rëndësishme të jetës së përditshme, e të cilat me siguri se do t’ju pëlqejnë:

Kuptoni edhe sa kohë perëndon dielli

Mbani gishtat bashku dhe shtrijeni dorën në atë mënyrë që dielli të “shtrihet” mbi gishtin tregues. Tani numëroni numrat e gishtave deri në vijën e horizontit. Çdonjëri nga gishta pasqyron rreth 15 minuta deri në perëndim të diellit.

Image
Dini numrat e ditëve që i kanë muajt përmes gishtave

Formoni grushtin dhe filloni t’i numëroni muajt në gishta. Çdo hapësirë mes gishtave është muaj ndaras dhe kjo nënkupton se muajt mes gishtave kanë më pak se 31 ditë.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat