Njerëzit e Gjykatës Kushtetuese në Prishtinë - Kosovë, në funksion të ndikimit të njerëzve - Bota Sot
Njerëzit e Gjykatës Kushtetuese në Prishtinë - Kosovë, në funksion të ndikimit të njerëzve

Opinione

Njerëzit e Gjykatës Kushtetuese në Prishtinë - Kosovë, në funksion të ndikimit të njerëzve

Nga: Bahtir Hamza Më: 30 maj 2020 Në ora: 07:48
Ilustrim

Populli shqiptar, me politikën më të ndyrë shqiptare, të çdo shekulli.

Vendimi i njerëzve të gjykatës kushtetuese të Prishines, Kosovë,  i, njerëzve të ndikuar që janë në gjykatën kushtetuese, që rrëzuan revolucionarin e ndershëm kombëtar Albin Kurtin, dhe akt-vendimi i tyre të datës 28 maj, 2020. ishtë një provë e humbjes së, së vërtetës të vetë shqiptarëve nga strategjia e tyre e politikës komuniste me vetë institucionin kulore të “Republikes së Kosovës.

Njerëzit e këtij cinizmi rrëzuan qeverinë Albinit, të cilët janë njerëzit e një brezi të arsimuar tridhjetë vjet më parë në shtëpi, - shkolla, të cilët, dhe,të cilatë, që në jetën e tyre e kishin të prishur jetën normale, dhe, me studimin e tyre ishte nën masa të dhunshme, dhe, konventat e prindërve të tyre, ndikuan, të nxënësve të tyre shkollorë që ishin një krizë jete vetë në Jugosllavi, dhe se të njëjtët njerëz me njerëz të tillë, dhe, ata që janë në këtë gjykatë që prindërit e tyre kanë pasur,dhe, kanë kenë  edhe "kukulla (morineta) komuniste të serbëve dhe Jugosllavisë ", kështu që kuptohet, dhe, vërtetohet se me ndikim të njerëzve të vetë populli shqiptar, kësaj radhe në sistemin demokratik të Kosovës, ka mbrojtur interesat e Serbisë, dhe, të njerëzve të ricikluar në gënjeshtra, dhe në ndikime, që me vendimin e tyre të datës: 28. Mja.2020, demonëve u jepet përparësi së bashku me dekretin e gënjeshtrave, të cilat vetë njerëzit e kësaj gjykate mbrojnë, dhe, zinxhirin e hajdutëve, dhe, dekretin e Hashim Thaçit, dhe, tani kjo gjeneratë është në funksion me njerëzimin siç është dek krijimi i pavarësisë së Kosovës, e cila nuk ka bërë një kthesë politike për vetë popullin shqiptar, dhe kjo dëshmohet; që nga koha e Luftës së Tahirit dhe Nebih Mehese, dhe, të revolucionit të rinisë studentore, Prill-Mja.1981,në Drenicë,  si dhe studiues të epokave serbe dhe agjentëve komunistë shqiptarë të UDB-së, kundër shqiptarëve nacionalistë të Kosovës , dhe, që nga krijimi i ushtrisë çlirimtare të nacionalistëve shqiptarë të Drenicës, në Drenicë të cilët u mallkuan, u shanë, dhe, u shpallën shqiptarë: nacionalistë, separatistë, irredentistë, nga komunistët shqiptaro-serbe dhe, nga agjentët shqiptarë të UDB-së, Serbët - shqiptarë që ishin Policia Komuniste e Jugosllavisë. Kështu që policia shqiptaro-serbe nga viti në vit, bastisi shtëpitë e nacionalistëve shqiptarë, ata agjentë të UDB-së,dhe, policia shqiptaro-serbe,  rrahën dhe rrëmbyen prindërit e tyre, të cilët gjithmonë kanë luajtur një rol kryesor në lirinë e Kosovës. Kështu, nga tradita e familjeve nacionaliste shqiptare të Drenicës,u formua  ushtria çlirimtare e nacionalistëve shqiptarë të Drenicës vazhdoi dhe u formua,përseri me grupin e veprimit të udhëhequr nga Adem dhe Hamza Jashari, në malet e Prekazit heroik, dhe gjithashtu kur shqiptarët dhe Kosova ishin gjithashtu nën masa të dhunshme nga regjimi serbo-sllav, dhe kjo ndihmoi Hashim Thaçi të kërkonte azil në Cyrich të Zvicrës dhe të përfitonte nga të tjerët për karrierën e tij politike, dhe unë u bëra i marrë me zonjën Brigita Wagner, për të investuar,në të, për t’u regjistruar Hashim Thaçi,në Universitetin Curich, i cili kishte nota të dobëta në disftesa, dhe, në diplomë të shkollës së mesme të shkollës :" gjimnazi  i përgjithshëm", në Skenderraj, dhe ne e ndihmuam atë, por për funksionin e respektit, e konsiderova si vedasi tim nga Drenica.

Pra, Ushtria Çlirimtare  e Kosovës nuk u formua në Zvicër, as nga LPK-ja, e Xhavit Halitit, i cili nuk kishte një adresë në Zvicër, as nga Hashim Thaçi, i cili e njihte Xhavit Halitin në Curich, kur Hashim Thaçi ishte asilanët në Curich, që LPK-ja, dhe, Xhavit Haltiti, kishin për vite me radhë bazë strategjinë e politikës komuniste të udhëhequr nga komunistët shqiptarë dhe Jugosllavia më shumë gabime politike, si në Zvicër ashtu edhe në Kosovë, më shumë gënjeshtra. Pra, këta janë, dhe, ka më shumë se këta, të cilët vodhën ndihmatë për Kosovën, të cilët vodhën vetë shteti, dhe jetojnë në vetë shtetin, i cili u shpall "Republikë e Kosovës" nga presidenti historik, Dr. Ibrahim Rugova, me, 02.korrik.1990. por që nga lufta e vitit 1998/1999. Kosova u rishpall si shtet multi etink,me pakon e M.Atisarit,  në 17 shkurt 2008 dhe ende nuk është  formuar një shtet i plotë në formim nga Evropa dhe nga shtet  evropiane, për tu njohur nga bota, dhe, të quhet shtet evropian: "Republika Demokratike Parlamentare e Kosovës.

Çfarë është demokracia për njerëzit e botës?

Demokracia është sistemi i politikës për vetë përkushtimin e jetës ndaj së vërtetës në besimin në zhvillimin e punës mendore në kapitalin ekonomik të vetë njeriut.

Pradja demokarciaj është e hapurë për të vërtetën, për të njohuri shkencore, historike,kulturore, politike, me përgjegjësi për vet popullin në kultin e reflektimit të vet shteit, të vet gjykatës kushtetuse, e jo, jo demokraci me gënjeshtëra, me hajdutë, me palgjiator, me intervenime.

Le të theksojmë se kjo gjeneratë e këtyre njerëzve që sot janë në gjykatën kushtetuese në Prishtnë, Kosovë, që në atë kohë kishin mbaruar Fakultetin e Jurisprudencës dhe Juridikut në Prishtinë, me  profesor komunist të Jugosllavisë, dhe disa prej tyre janë bërë, dhe, novatorë, për çështje margjinale, dhe as nuk kanë një profesion të rregullt në njohjen e stilit demokratik evropian në modelin e sistemit të tyre demokratik, as nuk janë edukuar, se si e vërteta duhet të funksionojë për vetë popullin, dhe, që njerëzit etikë të jenë të sinqertë për tu mbrojtur dhe për t'u vërtetuar vërtet, e vërteta, që e vërteta të bëjë politik, të bëjë ekonomi, të bëjë përparimin kulturor, historik dhe shkencor.

Vendimi i Gjykatës Kushtetuese ka shumë elemente të përbashkëta me njerëzit indicator të kësaj gjykate.

1.     Mungesa e njohurive për sistemin demokratik

2.     Mungesa e vetëdijes për të vërtetën si provë

3.     Ndikim te njerëzit që të kenë njerëzi, me një arsim të parregullt.

4.     Mbyllja e sistemit të sundimit të së vërtetës,

5.     Mbulimi dhe mbrojtja e sistemit kriminal

6.     Mbyllja e së drejtës për të shkuarë në zgjedhje për një qeveri të re, me vet votë  e popullit për stabilitet politik.

7.     Hapja e spekulimeve të mëtejshme me njerëz të tillë.

8.     Zhvillimi i modelit të politikës komuniste jugosllave në ligjërimin me diskurise e tyre politik.

Vendimi i tyre dëshmon,se njerëzit kanë ndikura në vendimin e tyre, dhe, se kushtetuta e vetë Republikës së Kosovës, e shkruar nga vetë shqiptarët, nuk ka përparësi për vetë shqiptarët, për të mbrojtur të vërtetën, për ta dielluar atë me të vërtetën kushtetuese europjane, për të cilën dëshmojnë për dekretin e Hashim Thaçit, këta të gjykatës kushtetuese. Vedimi i tyre deshmone, se shqiptarët e Kosovës,të ish Jugosllavisë, nuk e harrojnë fotogarfin e  Josip Broz Tito, dhe, ata nuk janë të dukshëm, në realitetin e shqiptarëve në sistemin demokratik për vetë shqiptarët dhe Kosovën, kjo është me kategori të ndryshme  njerëzish, që për 21.vjet,Kosova  dhe shqiptarët, u çliruan  nga Amerika dhe Evropa.

Por, edhe në funksion të këtij sistemi, i cili në Kosovë, është një demokraci e brishtë, deshmon se  shqiptarët e të gjitha kohërave, të çdo institucion në Kosovë,dhe vet sistemi dhe as kushtetuta e Kosovës, nuk është pasuruar me sensin e të vërtetës së njerëzve të ndershëm të vet Kosovës, Pra, duhet të dalim nga rreziku i haditheve, nga gënjeshtarët, nga hajdutët, të gjeneratave për breza, sepse duhet të njohim mitet që duhet të transferohen në zhanre, të dimë se çfarë ka ndodhur me vetë shqiptarët me udhëheqjen e tyre politike, për të gjetur perspektivën e së ardhmes të shqiptarëve me potencial politik,në të vërtetën e vet kushtetues, dhe që duhet të mbrohen nga vetë shqiptarët dhe sistemi i tyre institucional në praktikën e demokracisë së vërtetë.

Pra, vendimi i gjykatës kushtetuese, nga njerëz të tillë që nuk kanë as nder, as njohuri, as të vërtetën brenda tyre, e cila kanë shumë mangësi edhe për sa i përket çështjes së mocionit të mos besimit politik të anëtarëve të parlamentit të Kosovës, i cili me 25. Mars . Në vitin 2020, ata rrëzuan qeverinë e Albin Kuriti, por ekzistojnë edhe shumë mekanizma të ndryshëm të krimit, të hajdutëve, të gënjeshtarëve, dhe,çdo hera ka me pas  shumë keqkuptime, në mënyrë që populli shqiptar i Kosovës, të mos ketë kurrë një kushtetutë në mbrojtje të së vërtetës, dhe, të shqiptarëve të ndershëm, madje edhe për Kosovën e tyre. Par njerëzit e gjykaatës kushtetues, që janë shqiptarë, ë cilët e kanë, të lëshuar një vendim, më 28.maj, 2020, i cili ndryshon nga vendimi i vitit 2014, me funksionimin e kushtetutës së rregullt, që dallonë të vërtetën nga shqiptarët, dhe ndikimin poltik për shqiptarët e tyre,.

Populli shqiptar në Kosovë, me këta njerëz, të cilët janë në një organ “Piramide” më të lartë të kushtetutës së Kosovës, që nga çlirimi i shqiptarëve dhe çlirimi i Kosovës, nga Evropa, NATO dhe Amerika, nuk kanë sjellë  stabiletet politike:

Ata ende nuk e dinë njohjen e tradhtisë të shqiptarëve të tyre.

Ata ende nuk i njohin hajdutët e shqiptarëve të tyre.

Ata ende nuk e dinë krimin e shqiptarëve të tyre.

Ata ende nuk e dinë përdhunimin e shqiptarëve të tyre, etj.......

Këto të dhëna kanë shkatërruar Albin Kuritn, i cili është një i vërtetë njeri, njeri politikan revolucionar i shekullit XXI, i cili për 50 ditë qeverisje, debatoi për interesat e popullit shqiptar të Kosovës, dhe, për zhvillimin dhe mbrojtjen e jetës së tyre nga pandemia e virusit,( Korona CEVIT 19,) që u rrëzua dhe u shkatërrua nga populli shqiptar, nga poletika e politikës me strategjitë komuniste jugosllave, nga shqiptarët, të cilat nuk kanë as njohuri shkencore, as njohuri politike, as njohuri kombëtare, as nder, dhe, as të vërtetën brenda tyre, por që janë gjithashtu, me biografi të rreme -fallos, si i tillë është vetë Hashim Thaçi, i cili nuk ishte as politikan revolucionar, as themelues i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, por me shqiptarët gjithçka është e mundur. Prandaj,as unë, as fëmijtë e mijë, as familja ime, nuk jetojm në Kosovë, sepse: Unë e njoh botën, dhe, bota më njeh mua, me të vërtetën e shqiptarëve që lanë gjurmë në kohë ...

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat